7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kładzione zielone kluski z tofu i szpinakuSerwujemy z oliwą zmieszaną z posiekaną pietruchą, bazylią lub czymś w tym stylu...
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:500 g szpinaku
250 g białego tofu 2 ząbki czosnku mielona gałka muszkatołowa sól pieprz mąka orkiszowa Przygotowanie:Szpinak wypłukać i gotować kilka minut z solą w minimalnej ilości wody do jej odparowania. Następnie dokładnie zmiksować razem z tofu, czosnkiem i przyprawami, po czym stopniowo dosypywać mąkę orkiszową sprawdzając konsystencję ciasta (powinno być dość luźne, kleić się do łyżki).
W międzyczasie w garnku gotujemy posoloną wodę oraz przygotowujemy kubek z zimną H2O i łyżkę do nakładania klusek. Kiedy woda się zagotuje nabieramy łyżką ciasto tak ok. 1/3 łyżki i wrzucamy do wrzątku, po każdej klusce moczymy łyżkę w kubku z wodą. Kluski po 4-5 minutach są gotowe. Wyławiamy je z wrzątku cedzakiem i wrzucamy kolejną partię. Wskazówki i uwagi:Jeśli nie damy rady zjeść wszystkiego naraz, można je odgrzewać na oleju. Kiedy się przypieką, mają taką chrupiącą skórkę, mniam.
Nadesłał(a) hannzi,
dnia: Mar 29, 2010
Źródło/autor przepisu: przepis inspirowany gnocchi verdi, oczywiście przerobiony na wersję vegan :)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zielone kluski kładzione (wegańska)Jabłkowe kluski kładzione (wegańska) Kluski kładzione z makiem (wegańska) Dyniowe prażuchy - szybkie kluski kładzione na talerz (wegańska) Kluski ze szpinaku i ziemniaków (wegańska) Zielone kluski (pszenne, z natką i koperkiem) (bez ograniczeń) Zielona zupa (ze szpinakiem i groszkiem) (ovo-wege) Zapiekanka ze szpinaku i tofu (wegańska) Kluseczki kładzione "coś pysznego" (z tofu zamiast serka homogenizowanego) (wegańska) Zielone lasagne (ze szpinakiem i dwoma serami) (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |