
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:500 g jarmużu
4 spore cebule 1 jabłko ew. 2,5-3 wywaru warzywnego (może być sama woda) sól czarny pieprz 50 g masła lub oliwy do smażenia śmietana do smaku (opcjonalnie) płatki migdałowe do dekoracji Przygotowanie:Jarmuż płuczemy pod bieżącą wodą, odsączamy i wycinamy ze środka liści stwardniałą część łodygi. W międzyczasie rozgrzewamy masło/oliwę na patelni i podsmażamy cebulkę na złoty kolor. Przekładamy ją do sporego garnka, dokładamy oporządzony jarmuż, pocięte, dowolnie obrane ze skórki jabłko i dolewamy około 2,5-3 litrów wody lub wywaru warzywnego. Zupę opcjonalnie solimy, doprawiamy pieprzem i gotujemy około 30 minut.
Następnie blendujemy całość, dodajemy śmietanę (lub nie) i podajemy, najlepiej z chrupiącym pieczywem. ![]() Źródło/autor przepisu: http://www.smakimprezy.pl/2009/11/18/smaczna-i-zdrowa-kremowa-zupa-jarmuzowa/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo dobra zupka, z wywaru wyjęłam pokrojoną marchewkę, którą na koniec dorzuciłam do zupy-krem. I jeszcze starłam na wierzch kwaśne jabłko, posypałam czerwoną papryką -ładnie wyglądała i smakowała fajnie z kwaśnym posmakiem jabłka. Magfe Feb 3, 2014
Przepyszna, dzisiaj robię drugi raz.
~woman76 Dec 7, 2013 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska) Zupa-krem z melisy (lakto-wege) Zupa-krem bakłażanowa (lakto-wege) Zupa krem warzywna (lakto-wege) Zupa-krem z pokrzywy (wegańska) Zupa krem z pieczarek (bez ograniczeń) Zupa krem z kalarepy (bez ograniczeń) Paprykowa zupa krem (wegańska) Zupa-krem kalafiorowa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Avalo Feb 23, 2016