7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
| 
		 | 
|
| 
		
		 | 
		
	
		 
		puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
	 | 
	
		
 
 
	
		
		
			
			
				
			
			
		
		
		
		
			Rodzaj diety: wegańska 
	
	Składniki:1 szkl. dojrzałych, słodkich malin
 
		ok. 1 szkl. wody (dla dzieci najlepiej mineralnej) 2-3 łyżeczki glukozy spożywczej (może tez być oczywiście fruktoza, zwykły cukier albo słód) 3 czubate łyżeczki mąki ziemniaczanej (łyżeczka na każde 100 ml uzyskanego przecieru) Przygotowanie:Maliny starannie przebierz, umyj, zalej połową szklanki wody i zagotuj na małym ogniu. Przetrzyj całość przez gęste sito, dodaj glukozę, rozmieszaj i znów zagotuj.
 
	Gdy przecier będzie wrzał, dolewaj cienką strużką mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w pozostałej ilości wody, całość intensywnie mieszaj aż do zgęstnienia. Podawaj ostudzone, ale nie zimne. 
		
		Nadesłał(a) ~maxi, 
		dnia: 2009-07-30 14:04:20.425 
	
	
	
	
		Źródło/autor przepisu: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79410,5207307.html 
						Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
						zgłoś to administratorowi
					 
				
			
		
		Nowe komentarze: 
			
			
			Dodałam 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej, ale płaskie. Poza tym trzymałam się przepisu. Wyszedł świetny kisiel :) Chociaż mój Wojtek dosładzał, ale wg. mnie był idealny ;)
			patrycccja 2009-08-05 20:15:02.18 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz | 
	
	
		
		
			 
			
	
		Podobne wg nazwy:Kisiel z żurawin, rabarbaru, malin lub innych owoców (wegańska)Kisiel wiśniowy (wegańska) Kisiel jabłkowo-malinowy (wegańska) Kisiel z pigwy z pomarańczami (wegańska) Kisiel/ kompot z żurawin (wegańska) Clafoutis z malinami (bez ograniczeń) Kisiel z soku, np. z czarnej porzeczki (wegańska) Chłodnik z arbuza i malin (lakto-wege) Naleśniki półrazowe z malinami (bez ograniczeń) Placuszki z malinami / poziomkami (wegańska) Ocenazamknij | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas | 
Qmcia 2010-07-14 18:50:05.193