7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Penne z gorgonzolą

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

40 dag makaronu penne (rurki)
sól
2 łyżki masła
20 dag sera gorgonzola (może być też mocno dojrzały rokpol)
łyżka śmietany (opcjonalnie)
2 garście orzechów włoskich

Przygotowanie:

Makaron ugotuj na półtwardo.

Masło roztop, dodaj pokrojoną w kostkę gorgonzolę (zostaw kilka kostek do dekoracji). Stale mieszając - na bardzo małym ogniu - rozpuść ser, aż nabierze konsystencji gęstej śmietany. Jeśli ktoś lubi łagodniejszy smak, może dodać łyżkę śmietany.

Odcedzony, gorący makaron wymieszaj z sosem. Posyp pokruszonymi orzechami włoskimi i kostkami sera. Podawaj jak najszybciej.

Wskazówki i uwagi:

Porcja 230 kcal.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-06-20 12:55:46.199
Źródło/autor przepisu: www.kobieta.pl
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Przepis bardzo prosty ale za to wyśmienity :) właśnie zrobiłam pierwszy raz :) Polecam dla tych którzy lubią sery "śmierdziuszki"
~Anka 2009-07-07 12:21:55.068

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kanapka paryska - z gorgonzolą i figami (lakto-wege)
Penne bigoli al limone (wegańska)
Penne z pesto i soją (wegańska)
Penne z sosem broqłowym (wegańska)
Penne z pieczarkami i warzywami (wegańska)
Penne Brokoli - zapiekanka z brokułami (lakto-wege)
Zapiekanka penne z brokułem i pieczarkami (lakto-wege)
Rurki (penne) z sosem z borowików (wegańska)
Makaron penne z brokułami, czosnkiem i parmezanem (lakto-wege)
Penne pełnoziarniste z sosem szpinakowo-niebieskim i oliwkami (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas