7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Lemoniada

Doskonała na letnie upały.

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [5]


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 2 osób

500 ml przegotowanej letniej wody
2 cytryny
1 łyżeczka sody oczyszczonej
cukier (ile kto lubi)
kostki lodu

Przygotowanie:

Do letniej wody wsypać cukier i dokładnie wymieszać. Wycisnąć cytryny, najlepiej przez sitko, żeby oddzielić pestki. Dodać sodę i wstawić do lodówki. Podawać na zimno z kostkami lodu.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-05-19 20:05:59.348
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

super
~nk 2015-04-02 13:13:54.423

soda robi bombelki ;)
katasia 2012-05-03 18:48:08.13

Bardzo dobre, ale zastanawiam się czy taka soda oczyszczona nie jest niezdrowa? Pewnie codziennie takiej lemoniady nie powinno się pić?
neko 2012-05-03 18:17:25.219

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wiśniada - wiśniowa lemoniada (wegańska & RAW)
Pomarańczowa lemoniada lodowa (wegańska & RAW)
Lemoniada ze skórką pomarańczową (wegańska)
Lemoniada z miodem aromatyzowana anyżem (wegańska+miód)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas