7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Lemoniada

Doskonała na letnie upały.

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [5]


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 2 osób

500 ml przegotowanej letniej wody
2 cytryny
1 łyżeczka sody oczyszczonej
cukier (ile kto lubi)
kostki lodu

Przygotowanie:

Do letniej wody wsypać cukier i dokładnie wymieszać. Wycisnąć cytryny, najlepiej przez sitko, żeby oddzielić pestki. Dodać sodę i wstawić do lodówki. Podawać na zimno z kostkami lodu.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: May 19, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

super
~nk Apr 2, 2015

soda robi bombelki ;)
katasia May 3, 2012

Bardzo dobre, ale zastanawiam się czy taka soda oczyszczona nie jest niezdrowa? Pewnie codziennie takiej lemoniady nie powinno się pić?
neko May 3, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wiśniada - wiśniowa lemoniada (wegańska & RAW)
Pomarańczowa lemoniada lodowa (wegańska & RAW)
Lemoniada ze skórką pomarańczową (wegańska)
Lemoniada z miodem aromatyzowana anyżem (wegańska+miód)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas