7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Mus jabłkowy

Idealny do naleśników, racuchów, na kanapkę albo jako samodzielny deser.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 kg jabłek
2-3 łyżki cukru
woda

Przygotowanie:

Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do garnka i zalać do 1/3 wodą. Zasypać cukrem (ilość cukru zależy od indywidualnych upodobań). Dusić na małym gazie pod częściowym przykryciem aż woda wyparuje i mus zgęstnieje (powstanie papka).

Przełożyć do wyparzonych i osuszonych słoików. Szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 15 minut. Słoiki odstawić na ściereczkę do góry dnem aż do wystygnięcia.
Smacznego!
Nadesłał(a) ryfka, dnia: 2009-04-18 15:39:47.835
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Mus jabłkowy zapiekany z rodzynkami (bez ograniczeń)
Piernik z jabłkiem (z musu jabłkowego) (wegańska)
Mus jabłkowo-pomarańczowo-bananowy (wegańska)
Mus jabłkowy (bez cukru) (wegańska)
Mus jabłkowo-cynamonowy z kaszą manną (wegańska)
Ryż pieczony z waniliowym musem jabłkowym (lakto-wege)
Mus jabłkowo-ananasowy (z sokiem ananasowym) (wegańska)
Najpyszniejsze ciasteczka z masłem orzechowym i musem jabłkowym (bezmleczne, bezjajeczne) (wegańska)
Kasza jaglana z suszonymi owocami i jabłkowo-bananowym musem (wegańska)
Mus jabłkowy kokosowo-waniliowy - najpyszniejszy do kanapek, naleśników, hit! (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas