7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rogalik francuski z nadzieniem brzoskwiniowym

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

kawałek gotowego ciasta francuskiego (ok. 15x15 cm)
1-2 łyżki twarogu
ew. odrobina mąki
mała brzoskwinia z puszki (lub pół)

Przygotowanie:

Z ciasta francuskiego wycinamy kwadrat. Mieszamy ze sobą twaróg i drobno pokrojoną brzoskwinię. Dobrze by było dodać ciut mąki do twarogu, gdyby puścił wodę.

Zawijamy farsz w ciasto i pieczemy ok 15-18 min. w temp. 220 st. C.

Wskazówki i uwagi:

W ten sposób może powstać duży rogal stanowiący posiłek lub małe rogaliki na przekąskę.
Nadesłał(a) Olenika92, dnia: Nov 3, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Rogaliki francuskie (bez ograniczeń)
Pszenne rogaliki na zakwasie z "orzechowym" nadzieniem bez orzechów (wegańska)
Rogaliki nadziewane (bez ograniczeń)
rogaliki drożdżowe (bez ograniczeń)
Chutney brzoskwiniowy (wegańska)
Lody brzoskwiniowe / ananasowe (wegańska & RAW)
Rogaliki krucho-drożdżowe (bez ograniczeń)
Napoj brzoskwiniowo-jagodowy (wegańska & RAW)
Wege-rogaliki (wersja duża :P) (bez ograniczeń)
Sernik brzoskwiniowy, prawie bez cukru (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas