7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 1 osoby4 kajzerki lub inne bułki (duże)
4 plasterki sera (opcjonalnie) 3/4 szklanki kurek mały por (tak, aby zachować proporcję pora do kurek 2:1) masło lub olej do smażenia keczup sól pieprz Przygotowanie:Odciąć "górę" bułek i wyciągnąć z nich miąższ. Na spodzie położyć plasterek sera. Weganie mogą spróbować wersji bez sera, i tak będzie pyszne.
Posiekany por zeszklić na maśle/ oleju i dorzucić kurki. Podsmażyć chwilę, aż kurki się zarumienią. Posolić i popieprzyć farsz wg uznania. Kiedy farsz ostygnie, nałożyć go do bułek, przykryć odciętymi "kapelusikami" i włożyć do nagrzanego piekarnika na kilka minut. Podawać na ciepło z keczupem.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Agnmid, jasne że inne grzyby też mogą być! Zwłaszcza leśne lub kanie będą super, bo bardziej aromatyczne niż pieczarki. Ale pasują każde - tak jak do naleśników :)
patrycccja Sep 17, 2012 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Muszle makaronowe faszerowane oscypkiem i porem (lakto-wege)Bułki (lakto-wege) Bułki drożdżowe (bez ograniczeń) Bułki "cebulaczki" (wegańska) Bułki orkiszowe (wegańska) Sałatka z kurkami (lakto-wege) Jajecznica z kurkami (bez ograniczeń) Kurki - mrożenie (wegańska) Tarta z kurkami (bez ograniczeń) Duszone kurki (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Wyśmienite! Jednak uwaga z piekarnikiem: po 5min w 180st z moich świeżych bułek zrobiły się kamienie... Ale farsz rewelacja :)
zyberka Aug 30, 2015