7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ziemniaki rozgrzewające - puree z kiszoną kapustą

Średnia ocena: [3.7 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ziemniaki
kiszona kapusta
ew. kiszone ogórki
sól
pieprz
oliwa lub masło

Przygotowanie:

Gotujemy ziemniaki, robimy z nich puree, mieszamy z kapustą i ogórkami startymi na tarce o grubych oczkach. Dodajemy sól, pieprz i tłuszcz. Jemy gorące i zachwycamy się smakiem.

Wskazówki i uwagi:

Ogórek kiszony dodajemy opcjonalnie, z samą kapustą danie też jest dobre.
Nadesłał(a) ~Maja, dnia: Feb 1, 2007
Źródło/autor przepisu: moja Mama Basia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Na razie wypróbowałam wersję bez ogórka. Dodałam podsmażoną cebulkę i koperek i wyszło super. Generalnie pomysł wzbogacania puree z ziemniaków o różne dodatki uważam za genialny.
MagdaM Jan 3, 2012

My kapuste najpierw obgotowalismy zeby byla mieksza i lepiej zespolila sie z ugotowanymi ziemniakami. Smak dosc ciekawy, ale potrzebna byla spora ilosc pieprzu.
dak0ta Nov 14, 2010

Coś dla mnie, b. lubie te połaczenia. Ale czy kapusta kisz. ma byc ugotowana czy taka surowa, jak ogórek? Pozdrowienia
~Izka Dec 25, 2008

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Placki z kapusty kiszonej i ziemniaków (ovo-wege)
Placki z ziemniaka i kiszonej kapusty (wegańska)
Pizza z kiszoną kapustą i ziemniakami (bez ograniczeń)
Sałatka z buraków, ziemniaków i kapusty kiszonej (wegańska)
Panczkraut czyli kiszona kapusta z ziemniakami (wegańska)
Puree z kapusty i fasoli (wegańska)
Puree z marchwi i ziemniaka (bez ograniczeń)
Puree z ziemniaków z ogórkiem i musztardą (wegańska)
Ziemniaki (puree) ze szczypiorkiem i cebulką (wegańska)
Puree z ziemniaków z rzodkiewką i koperkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas