7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta-pierdzioszka

Z lodówkowych resztek powstała pasta o intrygującym smaku, którą polecam na wieczory samotne lub z kimś, z kim można wspólnie zionąć czosnkiem... Wszelkie chleby - obowiązkowo! Krakarsy - niewykluczone :)



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

Proporcje ustalić z wyczuciem: trochę sera białego, dwa ugotowane jajka, pół puszki groszku zielonego, kilka plasterków wędliny sojowej of kors, dwa ząbki czosnku, śmietana, majonez.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki przekręcić przez maszynkę, po czym wymieszać je z łyżką majonezu i łyżką śmietany. Przyprawić solą i pieprzem.
Nadesłał(a) sese, dnia: Nov 29, 2006
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

a ja myślę, że dobre może być, bo czosnkowe ;P
MEDeah Jun 29, 2011

Może autor przepisu wypowie sie szerzej na temat smaku owej mieszaniny? mnie rowniez po przeczytaniu składu robi sie niedobrze:/
Aradia Feb 24, 2010

mielenie [sic!] wędliny sojowej z groszkiem, jajkami, białym serem i okraszanie tego majonezem zmieszanym ze śmietaną jest najobrzydliwszą rzeczą o jakiej słyszałam
lafuene Feb 24, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta słonecznikowa (wegańska)
Pasta porowa (bez ograniczeń)
Pasta selerowa (bez ograniczeń)
Pasta z grochu (wegańska)
Pasta Bazylka (wegańska)
Szpinakers pasta (wegańska)
Pasta do chleba z ciecierzycy (wegańska)
Pasta z tofu i tahini (wegańska)
Twarogowa pasta cebulowa (lakto-wege)
Zimowa pasta fasolowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas