7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Groszek zielony szałwiowy

Dobre na ciepło i na zimno do chlebka.

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

puszka groszku
2 cebule

szałwia suszona sproszkowana (parę łyżeczek)
masło i/lub oliwa do smażenia
pieprz
sól

Przygotowanie:

Udusić cebulę na tłuszczu, posolić i popieprzyć, dodać groszek, poddusić jeszcze trochę. Pod koniec posypać szałwią.
Nadesłał(a) ~tuk, dnia: Nov 11, 2004
Źródło/autor przepisu: Małgorzata Cempel Zagorska, "warzywa cebulowe" (zmodyfikowany)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ach, i jeszcze jedno: do groszku, zamiast szałwii, doskonale by mi też pasowały inne zioła, np. oregano. No i oczywiście czosnek :D
patrycccja Jul 8, 2009

Dostałam akurat świeżą szałwię, więc zrobiłam ze świeżą. Smażyłam trochę dłużej i lekko zgniotłam część ziaren łopatką, bo wykorzystałam ten groszek jako farsz do naleśników - super pasuje :)
Dodałam ostrożnie 5-6 listków szałwii, bo czytałam że zbyt duża ilość da gorzki smak. Ale na puszkę groszku spokojnie można dodać jej zdecydowanie więcej.
patrycccja Jul 6, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Groszek zielony z marchewką (wegańska)
Spaghetti szałwiowo-orzechowe (wegańska)
Zielony zawijaczek (lakto-wege)
Zielony koktajl (wegańska & RAW)
Zielony szejk (wegańska & RAW)
Zielony Surowy Budyń (wegańska & RAW)
Zielony koktail życia (wegańska & RAW)
Sos zielony (śmietanowy z pesto) (lakto-wege)
Zielony chłodnik z liści rzodkiewek (wegańska)
Słodki zielony mus ''bagienny'' (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas