7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:500 g grzybów (prawdziwki)
100 g tłuszczu do smażenia 100 g kaszy manny 0,5 cebuli 4 jaja 3 łyżki bułki tartej przyprawa do zup pieprz sos śmietanowy: 0,5 szkl. śmietany 0,5 cebuli 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie:Grzyby oczyścić, opłukać, pokrajać na kawałki, a następnie poddusić z dodatkiem tłuszczu. Wsypać kaszę mannę, wymieszać i chwilę prużyć pod przykryciem, aby utworzyła się twarda masa.
Po ostudzeniu zemleć w maszynce z połową cebuli (resztę pozostawić do sosu), dodać jaja, tartą bułkę, przyprawy i dokładnie wyrobić. Masę podzielić na podłużne zrazy, zrumienić na tłuszczu i zalać sosem śmietanowym - chwilę poddusić. Potrawę doprawić i podawać z ziemniakami.
Nadesłał(a) Gosia Swiderek,
dnia: Aug 18, 2000
Źródło/autor przepisu: Psubraty nr.5/6; zaczerpnięte z książki Jana Kucharczyka "Vademecum wegetarianina" - Znaki Czasu, Warszawa 1987.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
bez sosu tez dobre
~nico May 5, 2005 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety z grzybów (ovo-wege)Zupa z grzybów prawdziwych (lakto-wege) Gulasz z grzybów i soczewicy (wegańska) Zupa z leśnych grzybów (wegańska) Zupa z grzybów, pomidorów i kabaczków (lakto-wege) Kotlety z ryżu i grzybów suszonych (ovo-wege) Gołąbki z nadzieniem z ziemniaków i grzybów (bez ograniczeń) Barszcz czerwony z wywarem z grzybów (wegańska) Pasztet grzybowy (ze świeżych grzybów) (wegańska) Chrzan w śmietanie (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
zamrucz Dec 14, 2011