![](https://www.puszka.pl/img/logo.png)
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:włoszczyzna
50 dag boczniaka 1 cebula przypawa do zup pieprz imbir ziele angielskie gałka muszkatołowa majeranek liść bobkowy papryka ew. 1 łyżka oleju ew. 1 łyżka mąki Przygotowanie:
Włoszczyznę z cebulą ugotować w małej ilości wody, odcedzić, pokroić w kawałki, najlepiej w paseczki. Grzyby oraz cebulę również pokroić w paseczki i wrzucić razem do wywaru z włoszczyzną. Gotować przez 15-20 minut.
Dodać przyprawy do smaku. Z oleju i mąki zrobić zasmażkę, dodać do grzybów, dokładnie wymieszać i zagotować. Wskazówki i uwagi:Zwykle nie dodaję zasmażki.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Flaczki (potrawka) z boczniaka (wegańska)Boczniakowe flaczki (wegańska) Spaghetti z boczniakami (lakto-wege) Kotlety z boczniaków (ovo-wege) Zupa z boczniaków (wegańska) Boczniaki smażone w śmietanie (lakto-wege) Kotlety panierowane z boczniaków (ovo-wege) Gulasz z boczniaka z papryką (wegańska) Sałatka z boczniaków z pomidorami (wegańska) Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
autor anonimowy Oct 14, 2005