7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ziemniaczane talarki z sosem warzywno-pomidorowymDla alergików.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ziemniaki
olej do smażenia dodatki: - rodzynki - koperek - ogórek sos pomidorowy: włoszczyzna ryż pomidory (dużo) łyżka oliwy z pestek winogron zioła Przygotowanie:Rodzynki namoczyć we wrzątku, odcedzić (wody nie wylewać). Ugotować włoszczyznę razem z ryżem z dodatkiem wody z rodzynek. Gdy są miękkie, dodać obrane ze skórki pomidory i gotować tak długo, aż pomidory się rozpadną. Całość zmiksować, dodać łyżkę oliwy i ulubione zioła dziecka.
Ziemniaki ugotować (gdy są młode, najlepiej w skórce). Rozgrzać patelnię, posmarować oliwą i szybko przesmażyć pokrojone w talarki ziemniaki tak, by skórka była lekko chrupiąca. Ziemniaki polać sosem-zupą pomidorową, całość posypać koperkiem, drobno startym ogórkiem i posiekanymi rodzynkami.
Nadesłał(a) jojo don huevo,
dnia: Jun 9, 2003
Źródło/autor przepisu: przepis z mojego opracowania Tydzień z życia alergika
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczone ziemniaczane talarki z sosem czosnkowym (lakto-wege)Makaron z sosem warzywno-pomidorowym (wegańska) Sos warzywno pomidorowy z bakłażanem i soczewicą (wegańska) Sphagetti z cukinii z sosem warzywno-pomidorowym (carbohydrates free) (wegańska) Zupa warzywno-pomidorowa (wegańska) Zupa warzywno-pomidorowa z czerwoną soczewicą i makaronem (wegańska) Talarki marchewkowe (wegańska) Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska) Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege) Fasola w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |