7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ziemniaczane talarki z sosem warzywno-pomidorowym

Dla alergików.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ziemniaki
olej do smażenia
dodatki:
- rodzynki
- koperek
- ogórek

sos pomidorowy:
włoszczyzna
ryż
pomidory (dużo)
łyżka oliwy z pestek winogron
zioła

Przygotowanie:

Rodzynki namoczyć we wrzątku, odcedzić (wody nie wylewać). Ugotować włoszczyznę razem z ryżem z dodatkiem wody z rodzynek. Gdy są miękkie, dodać obrane ze skórki pomidory i gotować tak długo, aż pomidory się rozpadną. Całość zmiksować, dodać łyżkę oliwy i ulubione zioła dziecka.

Ziemniaki ugotować (gdy są młode, najlepiej w skórce). Rozgrzać patelnię, posmarować oliwą i szybko przesmażyć pokrojone w talarki ziemniaki tak, by skórka była lekko chrupiąca.

Ziemniaki polać sosem-zupą pomidorową, całość posypać koperkiem, drobno startym ogórkiem i posiekanymi rodzynkami.
Nadesłał(a) jojo don huevo, dnia: Jun 9, 2003
Źródło/autor przepisu: przepis z mojego opracowania Tydzień z życia alergika
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczone ziemniaczane talarki z sosem czosnkowym (lakto-wege)
Makaron z sosem warzywno-pomidorowym (wegańska)
Sos warzywno pomidorowy z bakłażanem i soczewicą (wegańska)
Sphagetti z cukinii z sosem warzywno-pomidorowym (carbohydrates free) (wegańska)
Zupa warzywno-pomidorowa (wegańska)
Zupa warzywno-pomidorowa z czerwoną soczewicą i makaronem (wegańska)
Talarki marchewkowe (wegańska)
Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Fasola w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas