7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kotleciki twarogowo-ziemniaczane z cebulą i natką
Średnia ocena:
[5.0
z 3 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [4]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1 kg ziemniaków
40 dkg twarogu (sera białego) 2 duże cebule 1 szklanka mąki 1 pęczek natki pietruszki sól pieprz bułka tarta (do obtoczenia) tłuszcz do smażenia Przygotowanie:Ziemniaki ugotować, ostudzić i zgnieść na prasce. Dodać zgnieciony, także na prasce, biały ser. Dosypać mąkę i dokładnie wygnieść. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na złoto i ostudzić. Dodać do masy serowo-ziemniaczanej. Pietruszkę drobno posiekać i także wymieszać z masą.
Uformować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć (ok. 10 minut). Wskazówki i uwagi:Podaję te kotleciki z surówką z kapusty kiszonej i marchewki.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Feb 24, 2003
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłała Kasia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Dziś zrobiłam! naprawde dobre! ja dodałam jeszcze troszke zbitych na miał orzeszkow włoskich.Pietruszka doskonale pasuje!Wszyscy sie zajadali i chwalili!
katasza Feb 28, 2009
kotleciki bardzo smaczne ale po malych modyfikacjach np zamianie bialego sera na zolty trzeba juz obtoczyc w jajku bo w samej bułce beda sie rozpadac
~pati Oct 9, 2004 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotleciki ziemniaczane z pestkami i natką (wegańska)Kotleciki ziemniaczane z cebulą (wegańska) Kotleciki z pieczarek z natką (wegańska) Kotleciki z gotowanej marchewki z cebulą (wegańska) Kotleciki z pieczarek, ziemniaków i cebuli (ovo-wege) Kotlety jajeczne z dodatkiem cebuli i natki (bez ograniczeń) Sałatka z ogórków z cebulą, marchwią i natką (do słoików) (wegańska) Sos ziemniaczany z zasmażką, natką i karmelem (wegańska) Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi i natką (wegańska) Kartoffelsalat - sałatka ziemniaczana z cebulą (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
kotlety ruskie :). robię je, kiedy zostanie mi farszu na pierogi, lub nie chce mi się kolejnych lepić. ser biały zastępuję tofu zakwaszonym cytryną, a poza mąką pszenną dodaję też ziemniaczaną. pyszne!
majczi Jun 27, 2012