
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 kg dojrzałych gruszek
300 g cebuli 4-5 ząbków czosnku papryczka chilli 200 g suszonych daktyli kawałek świeżego imbiru 2 pomarańcze cytryna 250 ml octu winnego 1 łyżeczka ziaren gorczycy 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka soli 200 g cukru Przygotowanie:
Gruszki obrać, miąższ pokroić w kostkę. Obraną cebule, czosnek i chili (bez pestek) drobno posiekać. Dodać pokrojone daktyle, obrany starty imbir, sok z pomarańcz i cytryny, ocet i przyprawy (bez cukru). Wymieszać, gotować około 20 minut.
Dosypać cukier, gotować dalsze 30 minut. Gorący chutney włożyć do ciepłych słoików (najlepiej małych, np. po koncentracie, bo chutney to przecież dodatek) i szczelnie zamknąć. Gotowy do spożycia po miesiącu.
Nadesłał(a) pat,
dnia: Dec 31, 2002
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis nadesłała Ula Dobies
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
A do czego to jeść?
Jakieś wege pomysły na użycie chutneya? ~Marta Oct 4, 2012
Ilość octu jest zbyt duża ponieważ gruszki puszczą sok i trzeba będzie naprawdę długo gotować!!! Ale ogólnie ok:))
~Jakub Micianiec Aug 20, 2009 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chutney imbirowy do słoików (wegańska)Chutney marchewkowy z charakterem (do słoików) (wegańska) Chutney śliwkowo-cebulowy z rodzynkami (do słoików) (wegańska) Chutney z pomidorów (wegańska) Chutney brzoskwiniowy (wegańska) Chutney z gruszek (wegańska) Chutnej śliwkowo-gruszkowy (wegańska) Ciasto gruszkowo - jabłkowe (wegańska) Ciasto gruszkowe (razowe) (wegańska) Muffiny gruszkowo-orzechowe (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja Oct 5, 2012