7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jarzynka z patisona doprawiona sosem sojowym i imbirem

Potrawa wynaleziona przypadkowo jak pomagałam Mamie robić leczo nie-vege.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

cebulka
patison czyli biała dynia w kształcie UFO
tłuszcz do smażenia
sos sojowy ciemny
szczypta imbiru
pieprz
sól

Przygotowanie:

Podsmażyć cebulkę pokrajaną w półtalarki, dodać pokrojonego w cząstki patisona, przyprawić i gotowe. Nie wymaga długiego duszenia: 5-8 min.

Wskazówki i uwagi:

Patisona dobrze jest najpierw przedziabać na pół i na ćwiartki, bo ma twardą, trudną do obierania skórę. Pestki usunąć.
Nadesłał(a) marzenna_potera, dnia: 2002-11-12 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Potwierdzam: smaczne. Dodaję jeszcze szczyptę kurkumy. Idę kroić patisona;)
MagdaM 2011-10-28 23:49:44.371

smaczne ;)
~kroofka 2009-07-21 11:52:39.515

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jarzynki po chińsku z imbirem, grzybami shiitake i makaronem sojowym (wegańska)
Pasta z awokado doprawiona cebulą i jarzynką (wegańska)
Surówka z kapusty doprawiona oregano, miodem i imbirem (wegańska+miód)
Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe doprawione gałką i imbirem (ovo-wege)
Omlet ryżowy orientalny - z kiełkami, sosem sojowym i imbirem (ovo-wege)
Pyyyszne kotlety sojowo-ziemniaczane doprawione czosnkiem (wegańska)
Sos curry doprawiony tartym jabłkiem (np. z ryżem) (wegańska)
Gulasz warzywny z kostką sojową i bakłażanem, patisonem lub dynią (wegańska)
Marchew z porem i imbirem (sos) (wegańska)
Sos czereśniowy ze szczyptą imbiru (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas