7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta fasolowo-orzechowa

Średnia ocena: [4.2 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [7]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasola biała drobna
majeranek
sól
mielona słodka papryka
pieprz biały
kminek
ew. pieprz ziołowy
garść pestek słonecznika
orzechy włoskie - dużo
oliwa, najlepiej zimnotłoczona - sporo

Przygotowanie:

Szybkim sposobem gotujemy fasolę białą drobną. Szybki sposób to jest taki: nie moczyć, tylko na dużym ogniu kilka minut, potem dać wystygnąć nieco i później gotować do miękkości. Migiem się gotuje. Podczas gotowania dorzucić sporo majeranku, pod koniec posolić.

Wrzucić do maszyny losującej, znaczy mielącej. Dodać szczyptę sporą papryki czerwonej słodkiej, pieprz biały, trochę kminku, pieprz ziołowy ewentualnie. Dużą garść pestek słonecznika dorzucić. No i orzechy włoskie (gwóźdź programu)... dużo. Oliwy sporo. Mielić. Smarować. Jeść.
Nadesłał(a) gzyra, dnia: Nov 23, 2001
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Zrobiłem tą pastę z fasolką czerwoną i ziołami prowensalskimi, bez ziarenek słonecznika ale z czosnkiem. Także wyszło świetnie :-)
~Damian Kęska Feb 28, 2015

Dobre, nawet bardzo, chociaż to trochę nie moje smaki jeśli chodzi o przyprawy. Orzechy jednak skutecznie mnie skusiły :D Moje proporcje: 1 szkl. ugotowanej fasolki, garść słonecznika, prawie szkl. orzechów, trochę oliwy i co najmniej 1/2 szkl. wody + łyżeczka majeranku + duża szczypta kminku, reszta na oko ;) Plus trochę mielonego chilli - dla podkręcenia smaku, nie ostrości.
Generalnie jednak puszka.pl/przepis/3045-orzechowa_pasta_z_tofu.html wygrywa w przedbiegach :)
patrycccja Jan 2, 2013

Po prostu MISTRZOSTWO SWIATA
~TURIAM Feb 16, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ormiańska pasta fasolowo-orzechowa w miseczkach z zapiekanej papryki (wegańska)
Zimowa pasta fasolowa (wegańska)
Pasta pomidorowo fasolowa (wegańska)
Pasta fasolowa z czosnkiem (wegańska)
Orzechowa pasta z tofu (wegańska)
Pasta orzechowo-awokadowa (wegańska)
Pasta soczewicowo - groszkowo - fasolowo - pieczarkowa (wegańska)
Pasta fasolowo-sojowa o smaku czosnkowym (wegańska)
Wegańska pasta czekoladowo-orzechowa (wegańska)
Pasta "łososiowa" (marchewkowo-orzechowa) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas