
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Ogórki konserwowe powalające na kolana
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ogórki - małe i cienkie
do każdego słoika: - 3 ziarnka pieprzu - 3 ziarnka ziela angielskiego - 1 łyżeczkę gorczycy - kawałek korzenia chrzanu - trochę kopru (kwiatek) ew. świeża, czerwona papryka (niekoniecznie) zalewa: 1 litr wody 1 łyżka soli 2 łyżki cukru 3/4 szklanki octu (10%) Przygotowanie:Najpierw przygotować zalewę w podanych powyżej proporcjach.
Ogórki ułożyć w słojach (ja używam każdego rozmiaru słoików, jaki mi wpadnie w ręce, nawet takie od dżemu). Do każdego słoja wrzucić dodatki. Zalać gorącą zalewą. Zakręcić słoje, gotować 5 minut.
Nadesłał(a) pat,
dnia: Aug 16, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Grazyna
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() orzechova Aug 2, 2011 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ogórki konserwowe (wegańska)Ogórki konserwowe przerobione na ostro (wegańska) Ogórki małosolne (wegańska) Kiszone ogórki (wegańska) Ogórki w zalewie curry (wegańska) Ogórki małosolne z chrzanem (wegańska) Marynowane ogórki z sezamem (wegańska) Ogórki po żydowsku (na zimę) (wegańska) Ogórki chilli do słoików (wegańska) Gotowane ogórki w sosie musztardowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja Aug 23, 2012