7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasola w sosie curry z jabłkami i pomidorami

Dla tych, co lubią oryginalne smaczki - połączenie jabłek z pomidorami i cebulą.

Średnia ocena: [4.8 z 15 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [13]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

2 szklanki ugotowanej fasoli (np. jasiek albo adzuki)
2 spore kwaśne jabłka
2 średnie cebule
3 duże, dojrzałe pomidory
ok. 1,5 łyżeczki curry
sól
4-5 łyżek oleju

Przygotowanie:

Pomidory sparzyć i pokroić w kostkę; jabłka obrać i też pokroić; cebulę pociachać w talarki. Na rozgrzany olej wrzucić curry, zamieszać, dodać cebulę i smażyć jakieś 3 minuty na średnim ogniu. Dorzucić jabłka, pomidory i dusić pod przykryciem około 10 minut. Na koniec dodać fasolę.

Wskazówki i uwagi:

Najlepsze jest na drugi dzień jak wszystko w garze się 'zaprzyjaźni'. Wersja dla podpuszczkożerców: posypać tartym żółtym serem.
Nadesłał(a) melville, dnia: Apr 7, 2001
Źródło/autor przepisu: "Kalendarz makrobiotyczny"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo smaczne danie. Zaostrzyłam je chilli i białym pieprzem. Polecam.
Angelica Jan 20, 2015

moja ulubiona fasolka :)PYSZNA!!!
~Ania Mar 16, 2014

smaczna potrawa, bardzo smaczna
kariasa Jun 27, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Curry z zielonej fasolki (wegańska)
Dyniowe curry z pomidorami (wegańska)
Ciecierzyca w pomidorach z curry (wegańska)
Kapusta duszona z jabłkami i pomidorami (wegańska)
Kapusta z pomidorami, jabłkami i śliwkami (wegańska)
Czarna fasola w kokosowym curry (wegańska)
Fasola z pomidorami (w pomidorach) (wegańska)
Curry z mango, pomidorów i jogurtu (lakto-wege)
Curry z ciecierzycy i ziemniaków w pomidorach (wegańska)
Makaron curry z cukinią i pomidorami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas