7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ciasto tyle-ile (ucierane)



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

5 jajek
i tyle co one ważą:
- cukru
- margaryny
- mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
aromat
bakalie

Przygotowanie:

Utrzeć margarynę z cukrem. Dodając kolejno jaja, ucierać tak długo, aż jaja "wsiąkną". Gdy to nastąpi, wcierać w ciasto mąkę oraz proszek do pieczenia. Dodać aromat i bakalie, wymieszać.

Piec 25 min. w blaszce aluminiowej natłuszczonej i posypanej tartą bułką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Mar 25, 2001
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 4/2001
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Polecam zamiast bakali ułożenie owoców na cieście - truskawe/śliwek/jagód wychodzi pyszne!
~Asia Apr 4, 2007

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ciasto ucierane ze śliwkami (bez ograniczeń)
Ciasto ucierane z jabłkami (bez ograniczeń)
Orzechowiec - ucierane ciasto z orzechami laskowymi (wegańska)
Placek ucierany z owocami (od mamy) (bez ograniczeń)
Gazpacho z Sewilli - ucierany, pomidorowy chłodnik z papryką, ogórkiem i bułką (wg. przepisu Alicji B. Toklas) (wegańska)
Jabłka w cieście (wegańska)
Ciasto z rodzynkami (ovo-wege)
ciasto japońskie (ovo-wege)
Kalafior w cieście (ovo-wege)
Ciasto dyniowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas