
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1/2 kg szpinaku mrożonego
1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej 1 płaska łyżeczka pieprzu (lub mniej) 1/2 łyżeczki papryki w proszku 1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju do smażenia Przygotowanie:
Szpinak rozmrozić na patelni z dodatkiem oliwy. Gdy będzie już gotowy, dodać po płaskiej łyżeczce soli, gałki muszkatołowej i pieprzu czarnego (pieprzu może być mniej, jeśli ktoś nie przepada) i 1/2 łyżeczki papryki. Dokładnie wymieszać.
Wskazówki i uwagi:Oliwę można zastąpić innym olejem, ale jakiś tłuszcz powinien być, bo szpinak zawiera witaminy rozpuszczalne w tłuszczach.
Nadesłał(a) Kinga,
dnia: Jul 17, 2000
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() sita108 Oct 6, 2008
a wczesniej na oliwie podsmazcie sobie czosnek i cebule. i ogolnie do tego lepszy jest szpinak taki w lisciach mrozony, nie posiekany
~kaylah Dec 4, 2007 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Wspaniały jednogarnkowiec z ciecierzycą (wegańska)Szpinak do kwadratu (lakto-wege) Szpinak z groszkiem (wegańska) Duszony szpinak (wegańska) Szpinak po arabsku (wegańska) Podsmażany szpinak (wegańska) Spaghetti Szpinak Pomidor (lakto-wege) Szpinak w cieście naleśnikowym (wegańska) Szpinak z soczewicą i pieczarkami (wegańska) Szpinak według uznania (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Dana Nov 27, 2014