7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:1/2 kg boczniaków
1-2 jajka (opcjonalnie) bułka tarta sól pieprz ew. jakieś przyprawy, np. pieprz ziołowy, czosnek, przyprawa do grilla lub zioła Przygotowanie:Bułkę tartą zmieszać z solą i pieprzem, żeby panierka miała smak. Jajko rozbić widelcem (jak do kotletów). Można też zrobić bez jajka - bułka i tak się trzyma wilgotnych grzybów.
Boczniaki umyć, obciąć ogonki (lub "zmiażdżyć" widelcem, żeby grzyby były płaskie jak kotlety), ew. posypać solą i pieprzem (zwł. jeśli do panierki dodaliśmy ich niewiele), obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć.
Nadesłał(a) Kinga,
dnia: Jul 11, 2000
Źródło/autor przepisu: mama koleżanki zrobiła mi takie kiedyś na obiad
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Nie miałam bułki tartej więc jako panierki użyłam mąki pełnoziarnistej - dodałam do niej czosnku, ziół prowansalskich, soli i pieprzu. Bardzo dobre, na pewno wejdą do stałego jadłospisu :)
kasumi90 Jun 10, 2013
Zrobie dzisiaj a jak beda nie dobre to Cie znajde hehe :)
~Rafiki May 30, 2013 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety panierowane z boczniaków (ovo-wege)Kotlety mielone z boczniaka (bez ograniczeń) Kotlety z boczniaka ze szczyptą imbiru (bez ograniczeń) Gulasz z kotletami sojowymi i boczniakami (wegańska) Boczniak w ziołowym cieście naleśnikowym (kotlety) (wegańska) Spaghetti z boczniakami (lakto-wege) Flaczki z boczniaka (wegańska) Zupa z boczniaków (wegańska) Boczniaki smażone w śmietanie (lakto-wege) Gulasz z boczniaka z papryką (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Znakomite! Chętnie jadłabym codziennie :)
Dana Nov 26, 2013