7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< wróć do wizytówki

vyxen : komentarze użytkownika

Kalafior chrupiący z sosem grzybowo-czosnkowo-śmietanowym, pycha! (lakto-wege)
Bardzo smaczne i pożywne danie. Ja użyłam rozgotowanego ziemniaka z wodą zamiast śmietany i masło roślinne zamiast zwykłego. Ten wariant polecam w wersji wegańskiej. Jeśli chodzi o grzyby, to pokrojone w plasterki zajączki i czarne łepki nadają bardziej "grzybowy" smak i mocniejszy aromat. Lepiej też wiążą sos.
Apropos wcześniejszych komentarzy:
Aby kalafiorki były chrupiące należy wrzucić je do patelni lub garnka wypełnionego rozgrzanym olejem. Tylko poczekać aż wyschną porządnie po myciu, bo strasznie stzela jeśli się dostanie choć odrobina wody.
vyxen 2008-09-11 12:03:59.0

Pasta awokado z rzodkiewką (wegańska)
Bardzo dobra pasta i smakowo nie od odróżnienia od pasty jajecznej. Tuż po zrobieniu czuje się składniki jakby osobno, ale jeśli postoi minimum 2h w lodówce, wszystko zmiesza się i polączy w jeden smak. Polecam nie tylko dla wegan!
vyxen 2008-09-11 11:57:05.091






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas