puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
	
	 | 
	
		 
	<< wróć do wizytówki
	 
	Canard : komentarze użytkownika
	
	
		
		
		
		
		
		
	
	
		
		
	 		 
			
			
			
			
				
				
				Kulki musli czekoladowo-kokosowe (wegańska)
				 
				
				Szczerze mówiąc niezbyt mi smakowały... Za gorzkie! 6 łyżek kakao to zdecydowanie zbyt dużo. Spróbuję dodać jeszcze sojowe mleko w proszku albo może jakiś słód... Bo sama baza dobra, szybko się robi. I myślę, że byłyby pyszne z różnymi innymi ziarenkami, orzechami itp. :)
				 Canard
					2011-06-16 11:13:17.046
				
  
			
				
				
				Basbusa - słodkie, leciutkie, kokosowe ciasto arabskie (bez mąki!) (wegańska)
				 
				
				Wyszło smaczne, ale całkiem cynamonowe, zupełnie nie kokosowe. I rozlatuje się, ale może je po prostu zbyt niedokładnie wyrobiłam. Takie piernikowate, jak ToniJoHenty powiedziała. Chyba spróbuję je następnym razem zrobić z migdałami lub orzechami, powinno być jeszcze lepsze. Na plus w każdym razie. :)
				 Canard
					2011-05-26 12:31:07.138
				
  
			
				
				
				Muffiny z tym co lubisz... na słodko lub słono (lakto-ovo-wege)
				 
				
				Nie wiem, co zrobiłam źle, ale moje, choć wyrosły ładnie i cudownie wyglądały, do jedzenia się nie nadają. :) Jako nadzienie dałam żółty ser, oregano i biały pieprz do jednej połowy, a do drugiej waniliowy twarożek. Ale może spróbuję jeszcze kiedyś, skoro Wam tak ładnie powychodziło. ;)
				 Canard
					2011-05-01 16:17:03.289
				
  
			
				
				
				Jabłecznik z przecierem jabłkowym i bakaliami (wegańska)
				 
				
				Zrobiłam ze śliwkami (a konkretniej babcinej roboty dżemem śliwkowym) zamiast z jabłkami i wyszło bardzo dobre. Dałam do ciasta jedno opakowanie cukru waniliowego i pół szklanki cukru pudru, ale śliwki były słodkie. Piekło się chyba za długo, bo 1h, mogłam potrzymać z 50min, byłoby lepsze. W każdym razie przepis świetny. Szybkie, proste i mało zmywania. Pysznie. :)
				 Canard
					2010-10-07 12:58:28.296
				
  
			
				
				
				Pasta z groszku i oliwek (wegańska)
				 
				
				Pasta wyszła bardzo dobra. Trzeba jednak dodać dość dużo pieprzu, żeby "zasłonić" słony smak oliwek. 
 
 Ja dodałam jeszcze 3 łyżki ketchupu, bo wcześniej pasta wydawała się taka... niedoprawiona. Teraz ma charakter :P
 
 Dzięki za przepis :)
				 Canard
					2008-08-22 10:57:08.865
				
  
			
			
			
		
	
	 |