7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Czekoladowe ciastka z orzechami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Oliwa do ciastek? Po co? Jeśli oliwa rafinowana, to po co przepłacać? Lepszy zwykły olej. Jeśli extra vergine, to już w ogóle nietrafiony pomysł - raz, że marnujemy to, że była tłoczona na zimno, dwa, że pod wpływem wysokiej temp. zachodzą w niej niekorzystne zmiany (tł.nienasycone zmieniają się w tłuszcze trans) no i tak czy siak przepłacamy.
patrycccja Dec 20, 2013

Co do oliwy... Piekłam różne ciastka z nią i mogę powiedzieć, że się sprawdza - nie czuć jej :D Na surowo nie cierpię jej :D
martina Dec 20, 2013

Ciastka są z proszkiem do pieczenia i troszkę rosną i tak trochę się nawet "rozlewają". Wszystko zależy od gęstości musu jabłkowego i czy ciastka wyjdą bardziej zbite czy luźne.
Malve Dec 20, 2013

Kokosowy jak najbardziej :) Ale oliwę z oliwek zostawiłabym do sałatek :)
Malve Dec 20, 2013

Czy można zamiast oleju rzepakowego użyć kokosowego lub oliwy z oliwek?
~n'tiany Dec 19, 2013

Ciastka spłaszczamy dłonią czy same się rozlewają w trakcie pieczenia?
nasse Dec 19, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas