7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Cebulowy hummus

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Hmm, tak z 6-8 godzin, ja zawsze nastawiam na noc. Gotowanie - zaleca się 1-1,5 godziny, ja gotuję do miękkości, ale wydaje mi się, że nawet krócej, niż godzinę to zajmuje...
Luna7 2013-04-04 18:56:36.48

Pytanie od początkującej weganki- ile czasu moczyć i gotować cieciorkę?
~paulina 2013-04-04 18:21:36.705

Z braku cebuli zwykłej zrobiłam z cebulą suszoną, tylko sypnęłam jej nieco więcej niż sezamu. I muszę powiedzieć, że pycha :)
kasumi90 2012-10-19 13:10:18.266


Pychota :)
dfiolna 2011-08-10 14:18:01.47

Hm, lepsze niż się spodziewałam. Zwł. z pomidorkiem :D Ale bądźmy szczerzy - wersja z czosnkiem jest bezkonkurencyjna! :)
patrycccja 2010-05-21 10:02:36.749

Całkiem smaczne :D Potrzebowałam do przepisu z tortillą, ale jak zostanie to i na kanapki się nada ^^
Dziwnograj 2009-02-19 13:10:48.163

humus to pyszna pasta nawet moja 70 letnia babcia jadła z chlebkiem -palce lizać.. kupiłam w sklepie turecko-hinduskim. zrobiony z cieciorki + ziarna sezamu, olej sezamowy, cytryna, przyprawy.. w W.BRYTANII tych produktów jest sporo...
autor anonimowy 2007-08-26 00:00:00.0

Jeśli ktoś nie ma pewności co do pieczywa sam może go upiec, to wbrew pozorom nie jest trudne:)
autor anonimowy 2007-08-23 00:00:00.0

Narzekać na czosnek? To surowa cebula jest niedobra, a czosnek to podstawa!
~Garlic For Victory 2007-03-15 00:00:00.0

zalezy od czosnku - od tego chińskiego co ładnie wyglada lecz cuchnie mnie tez ze dwa dni skręca. ale jak się dorwie gdzies jakiś polski albo najlepiej hodowcę czosnku miec w rodzinie, to jest ok :) pachnie zupełnie inaczej.
~Liluch 2007-02-16 00:00:00.0

tahini - pasta sezamowa
~Ptasia 2006-07-14 00:00:00.0

a co to- tahini?
~daffnia 2006-07-13 00:00:00.0

Hej! Ludziki - myślałam, że to mają być komentarze DO PRZEPISU...
Nie miałam tahini, a cieciorkę tylko z puszki i może dlatego wyszło mi bardzo niesmacznie...:P bleee. Teraz mam świeży groch włoski i niełuskany sezam, spróbuję jeszcze raz, może wyjdzie dobre!
~dziwolonk 2006-03-26 00:00:00.0

sandra, sorry ale to juzzakrawa na manie przesladowcza.... w wiekszosci zwyklych chlebow nie ma mleka - pochodne mleka i margaryne mozna znalezc w bulkach. skadmozna miec pewnosc? nie mozna, ale prawdopodobienstwo, ze ktos dodaje mleka do chleba i o tym nie pisze jest znikome. w koncu to dodatkowe koszty! a kto chce sobie nabijac koszty?
za to do pieczywa dodaje sie cysteine (produkuje sie ja z siersci lub wlosow) i pewnie mase innych swinstw...
autor anonimowy 2004-12-31 00:00:00.0

to hummus ma byc weganski,a nie chleb...
poza tym hummus nalepiej smakuje z chlebem pita,ktory jest weganski...
~pomarańczowy jelcz 2004-12-28 00:00:00.0

Kanapkę jak nam wiadomo je się z chlebem, a praktycznie w każdym znajduje się mleko. Nawet jeśli się kupi taki, w którym go podobno nie ma, to i tak gwarancja, że to faktycznie prawda, jest zerowa.
~sandra 2004-12-24 00:00:00.0

oryginalnie hummus je sie rekoma. polewa sie go oliwa z oliwek, przystraja warzywami (oliwki, pomidory,ogorki, cebula... co kto lubi) - mozna tez wrzucic do calej masy drobno posiekana pietruszke. Jest duzo ciekawszy smakiem, wygladem no i wartosciami odrzywczymi!

pozdrawiam z
viva.palestyna.pl
~viri 2002-01-13 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas