7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sos musztardowy

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Faktycznie idealne do boczniaków. Użyłam musztardy Dijon i wody z gotowania ziemniaków. Sos jest prosty i pyszny, nie trzeba go niczym dodatkowym doprawiać. Jedliśmy z boczniakami a la schabowe i kotletami ziemniaczanymi i oczywiście surówka (z kapusty kiszonej). Bardzo udane połączenie na zimowy obiad. Polecam.
~Marta Feb 5, 2015

Zamiast cebuli miałam por, zamiast wody dałam wodę z ziemniaków, a zamiast boczniaków pieczarki - pycha! :)
Luna7 May 19, 2013

He he, ciężko odłożyć na bok coś pysznego. :) Ja mam często tak, że gotuję na okrągło przez jakiś czas potrawę, która mi przypadła do gustu, i dopiero później przechodzę do gotowania czegoś innego.
moni Apr 24, 2013

:)))) Cieszę się bardzo. My te duszone boczniaki na tyle uwielbiamy, że właściwie zmonopolizowały nasze boczniakowe gotowanie. Zawsze sobie obiecuję, że tym razem to już na pewno wypróbuję coś nowego, ale zazwyczaj kończy się... jak zazwyczaj ;D
patrycccja Apr 24, 2013

Patrycjo, w końcu nabyłam boczniaki i wypróbowałam twój przepis. Rzeczywiście dobre. Najadłam się do syta. :)
moni Apr 24, 2013

Spróbuję kiedyś :)
moni Mar 28, 2013

Hm, np. do kotletów z boczniaka.... Boczniaki w sosie musztardowym smakują wybitnie :D
puszka.pl/przepis/4895-boczniaki_duszone_na_ostro_albo_i_nie_z_musztarda.html
patrycccja Mar 27, 2013

Robiłam go akurat do omletu ziemniaczanego z grzybami. Sos wychodzi ostry (bardzo mocno go czuć musztardą), więc myślę, że nadaje się do kotletów/omletów/itp. o łagodniejszym smaku. Tak mi się wydaje.
moni Mar 27, 2013

Do czego go stosujesz? Do czego najlepiej pasuje?
patrycccja Mar 27, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas