7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Tofu z mleka sojowego

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ok dzięki za info :)
Ja bardzo lubie tofu robione w domu z soi ale planuje kiedys zrobic nalesniki z takim niby serem i mysle ze takie slodkie tofu będzie idealne !
OpenWorld Apr 12, 2012

powiem tak użyłam naturalnego
wyszło ładnie tylko jest słodkie w smaku więc użyje go pewnie do czegoś słodkiego bo na tofucznice sie nie nadaje
na pewno jest drozsze niz z suchej soi i to domowe jest lepsze
ale jak nie ma gdzie si kupic soi jak w moim przypadku wszystko jakos wykuopili to takie z tego mleka z biedronki nie jest najgorsze
jest poprostu troche slodsze
agnmid Apr 10, 2012

A jakiego mleka uzywalas ? waniliowego czy naturalnego ?
i wychodzi lepsze w smaku niz tofu z mleka sojowego domowej produkcji z soi ?:)
OpenWorld Apr 10, 2012

nie wiem czy to ma znaczenie ale dzis zrobilam je uzywaac mleka sojowego z biedronki i wyszlo sama sie zdziwilam jest ladne i nawet smaczne :)
agnmid Apr 10, 2012

A czy to ma znaczenie ze sok z cytryny dodaje sie do zimnego mleka a nie do wrzącego ?
bo ja robie z podobnych proporcji tylko ze gotuje pierwsze mleko sojowe z solą a potem dodaje sok z cytryny do niego i odstawiam na iles tam minut i wychodzi serek tofu :)
OpenWorld Apr 10, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas