7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Fasolkowa pasta do kanapek

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

W przepisie chyba powinno być żeby to zmiksować czy zmielić bo jeśli ktos nie czyta wskazówek to mu raczej wyjdzie fasolka po bretońsku na gęsto a nie pasta.
~Marta Jan 7, 2019

ale mam refleks ^^
komentarz niżej bardzo trafny. jak dla mnie, kanapki bez świeżego/ew. marynowanego warzywa w ogóle się 'nie liczą';), więc wychodzę z założenia że sama pasta do nich nie musi być 'kompletna' w smaku.
dlatego dodam to co powinnam była napisać od razu, że najlepiej komponuje się z kiszonym ogórkiem;)
ironka Jan 9, 2015

niestety smak jednowymiarowy, brakowało mi tam kwaśnego akcentu. mimo wszystko jednak całkiem dobre
~kama Feb 10, 2013

Inne pomysły na doprawienie tej pasty zebrane na Fejsie:
- bazylia, pietruszka, koperek i czosnek
- pietruszka, czosnek, bazylia
- bazylia i oregano
- oregano, bazylia, czosnek, papryka, chili (chili albo dla ostrości albo tylko odrobina dla podkręcenia smaku)
- z innych propozycji: kolendra mielona, zioła prowansalskie
Uwaga: podobno majeranek nie za bardzo idzie w parze z oregano - tworzą super gorzką mieszankę.
A fasolkę można z puszki, jeśli nie mamy czasu na gotowanie. Czasem można :)
admin Jan 31, 2013

Proste do wykonania i pyszne, tylko gotowanie fasoli zabiera duzo czasu...
Sweetfairy Jan 31, 2013


zrobiłam dziś tę pastę z białej fasolki z puszki, pominęłam cebulę, reszta jak w przepisie. przepyszne i szybkie w przygotowaniu :)
majczi Jul 7, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas