
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Fasolkowa pasta do kanapekPierwsze wegańskie smarowidło, które przypadło do gustu wtedy jeszcze jedzącemu mięso mojemu przyszłemu. Być może dlatego, że przyprawiłam je na wzór jego ulubionej fasolki 'po bretońsku' ;)
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:200 g białej fasoli (im większa tym lepiej)
2-3 kulki ziela angielskiego 1-2 liście laurowe 1 spora cebula 2 łyżki koncentratu/przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju sól pieprz majeranek mielona papryka lubczyk Przygotowanie:
Fasolę namoczyć na noc, po czym ściągnąć skórki (ważna sprawa) i ugotować (właściwie rozgotować) w niewielkiej ilości wody z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych, wyjąć przyprawy, odcedzić ile się da.
Cebulę posiekać w drobną kostkę, usmażyć. Dodać przecier/ koncentrat i smażyć jeszcze 1-2 minuty mieszając. Dodać fasolkę, przyprawić nie żałując majeranku, zdjąć z ognia, gotowe;) Wskazówki i uwagi:Lubczyk dodaje specyficznego posmaku, nam odpowiada, ale spokojnie można pominąć. Zmiksowanie całości oszczędzi zabawy ze zdejmowaniem skórek.
Nadesłał(a) ironka,
dnia: Nov 24, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
ale mam refleks ^^
komentarz niżej bardzo trafny. jak dla mnie, kanapki bez świeżego/ew. marynowanego warzywa w ogóle się 'nie liczą';), więc wychodzę z założenia że sama pasta do nich nie musi być 'kompletna' w smaku. dlatego dodam to co powinnam była napisać od razu, że najlepiej komponuje się z kiszonym ogórkiem;) ironka Jan 9, 2015
niestety smak jednowymiarowy, brakowało mi tam kwaśnego akcentu. mimo wszystko jednak całkiem dobre
~kama Feb 10, 2013 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Strączkowa pasta do kanapek (wegańska)Pomidorowa pasta do kanapek ze słonecznika (wegańska) Pasta grochowo-czosnkowo-pietruszkowa na kanapki (wegańska) Pasta serowo-orzechowa do kanapek i krakersów (bez ograniczeń) Pasta sojowa do kanapek, z musztardą i serkiem (bez ograniczeń) Szybka pasta na kanapki (z fasolki konserwowej) (wegańska) Pasta sezamowo-daktylowa do kanapek, tostów, naleśników (wegańska) Pasta z białej fasoli z czosnkiem i pieprzem z zalewy (do kanapek) (wegańska) Kanapki: pasta z czarnej fasoli z czosnkiem, kminkiem i imbirem (wegańska) Krokiety fasolkowo-jaglane (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Marta Jan 7, 2019