7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Orkiszowe placuszki z dynią, na słodko

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Vanja, cieszę się, że smakowały :)Pani Wiosno, garam masala do słodkich placków chyba byłaby przesadą :) Chodzi o mieszankę korzennych przypraw, można ją kupić pod taką nazwą albo jako przyprawę do piernika - cynamon, kardamon, imbir, itp.
zielenina_blog Oct 30, 2012

o jaką 'przyprawę korzenną' tutaj chodzi?, garam masalę?
Pani Wiosna Oct 21, 2012

bardzo się cieszę :) Pewnie trafiła Cię się mocno wodnista dynia, puree trzeba mocno odparować albo użyć zmiksowanej pieczonej :)
zielenina_blog Nov 29, 2011

W końcu zabrałam się za ten przepis. Dodałam go to schowka wieki temu i całkiem o nim zapomniałam. Przypomniał mi się dzięki resztkom dyni w lodówce, którą wykorzystałam do tych placuszków.
Placuszki są boskie, słodko-korzenne, wilgotne i delikatne. Moje ciasto wyszło chyba bardziej rzadkie bo placuszki mi nie rosły tylko płaskie zostały. Następnym razem dam mniej płynów i powinno być lepiej. Albo może zrobię wersję na drożdżach? Kto wie.
Polecam gorąco, także jeść na gorąco :)
Vanja86 Nov 13, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas