7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Omletowa rolada ze szpinakiem i serem pleśniowym

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Przepraszam, jeśli nie wyraziłam się dość jasno. Wygląda to dokładnie tak jak na zdjęciu. Poprostu kiedy usmażymy pierwszy omlet i posmarujemy go szpinakiem, odsuwamy go na brzeg patelni, a na patelnię wylewamy kolejną porcję ciasta. Omlety stykaja sięze sobą (ten zwinięty i ten świeżo smażony). Kiedy ten drugi już się usmaży, znów smarujemy go szpinakiem i ten pierwszy omlet leżący na brzegu patelni, turlamy po tym drugim. W ten sposó mamy 2 omlety zawinięte jeden w drugi. Odsuwamy na brzeg patelni i wlewamy 3 porcjęciasta i postępujemy podobnie.
mariolka Apr 25, 2012

ja rozumiem to tak, ze smazymy i zwijamy pierwszy omlet,a potem kiedy usmazymy drugi, zawijamy go dookola tego pierwszego, apotem jeszczewszystko owijamy trzecim omletem- czyli wychodzi jedna rolada z trzech omletow:) i podejrzewam,ze wyglada to inaczej niz na zdjeciu
katasia Jan 13, 2012

W życiu nie przeczytałam mniej zrozumiałego przepisu. "Chwycić za zwinięty i odłożony na bok omlet i zawinąć go w drugi, świeżo usmażony." ???? Kompletnie nic z tego nie rozumiem, ale może to moja wina. Natomiast na zdjęciu są naleśniki ze szpinakiem zwinięte w rulony i pokrojone. Nie za bardzo to pomaga.
~Marta Jan 13, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas