
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Prosty czekoladowy brownie- Komentarze do przepisu -
Pyszne! Dodałem wiórki kokosowe i rodzynki :)
~Jabadaba Apr 23, 2015
Nie wiem czy zrobiłam coś nie tak, ale masa byla tak klejąca, że nie dalo się jej przelać, musiałam sobie pomagać łyżką :P
~Martyna Feb 15, 2015
Naprawdę przepyszne ciasto, a takie proste, że aż mnie ogarnął szok :) Całej rodzinie smakowało. Tylko ja trochę zmodyfikowałam ten przepis, bo zamiast dodawać cukier, to wymieszałam ciemne kakao z rozpuszczalnym. Dzięki temu wyszło chyba jeszcze bardziej czekoladowe.
~Ewelina May 19, 2014 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() udało się za pierwszym podejściem. było przepyszne. piekę na razie raz w tygodniu, na razie się nie nudzi:) paprika Sep 7, 2013 ![]() EwaH Mar 17, 2013
1 łyżeczka soli,czy 1 łyżeczka sody?zawahałam się(jakoś sól mi tu nie pasowała-przepraszam)i w końcu dałam sody,ale wyszło bardzo dobrze.możesz rozwiać moją wątpliwość?ma być sól?
~iw Mar 16, 2013 ![]() RudyRydz Mar 1, 2013 ![]() barianna Sep 10, 2012
Marta - mi wychodzi z tego prawdziwy 'gliniasty i ciężki' brownie, może dałaś za dużo proszku? No nie wiem, u mnie zawsze jest taki jaki trzeba.
Daiana Jun 11, 2012
Dobre ciasto, naprawdę udane, ale to ma się nijak do ciężkiego smaku i gliniastej konsystencji brownie. Za bardzo wyrasta i zbyt jest delikatne.
Zrobiłam zgodnie z przepisem (cukier trzcinowy, 4 łyżki oleju słonecznikowego, garść orzechów pekan posiekanych), całość polałam glazurą czekoladową. Po ostudzeniu poszło wszystko na raz na trzy uczące się do egzaminu osoby. ~Marta May 24, 2012 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pycha ciacho! Uzylam maki razowej orkiszowej pol na pol z zytnia biala, a do srodka dorzucilam kawalki polamanej czekolady. Pieklam ok. 20 minut, bo w brownie najwazniejsze jest, by go nie przepiec. Powinno byc wrecz lekko niedopieczone w srodku. Tak tez zrobilam i wyszlo idealne! Po wystudzeniu polalam polewa czekoladowa... mmmm... nika_25 Mar 22, 2012
Karaba - tak, piekarnik powinien być rozgrzany :)
bonjourdisko - koniecznie daj znać co z tego wyszło! Daiana Sep 16, 2011
okej, ciasto piecze się w piekarniku i zobaczymy co z tego wyjdzie- lekka modyfikacja, dodałam trochę budyniu malinowego w proszku przez co ma wspaniały malinowy smak.
~bonjourdisko Sep 16, 2011
O, spróbuję. Ten klasyczny brownie, którego tu znalazłam - z czekoladą i bananami zamiast jajek - średnio mi smakuje.
Karaba Sep 16, 2011 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
KubiakJustyna Oct 5, 2017