7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Prosty czekoladowy brownie

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Właśnie wyjęłam z piekarnika. Czekam, aż troszeczkę ostygnie, chociaż nie wiem ile wytrzymam bo pachnie obłędnie! A przepis wręcz banalny! Myślę, że bedzie rewelacyjne!
KubiakJustyna 2017-10-05 14:18:02.423

Pyszne! Dodałem wiórki kokosowe i rodzynki :)
~Jabadaba 2015-04-23 22:33:19.399

Nie wiem czy zrobiłam coś nie tak, ale masa byla tak klejąca, że nie dalo się jej przelać, musiałam sobie pomagać łyżką :P
~Martyna 2015-02-15 20:24:07.814

Naprawdę przepyszne ciasto, a takie proste, że aż mnie ogarnął szok :) Całej rodzinie smakowało. Tylko ja trochę zmodyfikowałam ten przepis, bo zamiast dodawać cukier, to wymieszałam ciemne kakao z rozpuszczalnym. Dzięki temu wyszło chyba jeszcze bardziej czekoladowe.
~Ewelina 2014-05-19 22:09:49.572


udało się za pierwszym podejściem. było przepyszne. piekę na razie raz w tygodniu, na razie się nie nudzi:)
paprika 2013-09-07 10:03:11.477

Tak, tu powinna być sól, bo soda jest już w proszku do pieczenia :) Ale bez soli, a z większą ilością sody, też wyjdzie - jak widać na Twoim przykładzie :)
EwaH 2013-03-17 12:27:53.999

1 łyżeczka soli,czy 1 łyżeczka sody?zawahałam się(jakoś sól mi tu nie pasowała-przepraszam)i w końcu dałam sody,ale wyszło bardzo dobrze.możesz rozwiać moją wątpliwość?ma być sól?
~iw 2013-03-16 21:02:07.903

Wyjęłam właśnie z piekarnika, musiałam od razu ukroić kawałek, by zobaczyć, jak wygląda w środku i mokre i delikatne... zobaczę, jak wystygnie, a robiłam według przepisu...
RudyRydz 2013-03-01 18:55:43.832

Moja ciekawość na zrobienie brownie bez czekolady szła w parze ze sporym powątpiewaniem. Ponieważ jednak czekolada była składnikiem X którego brakowało mi do zrobienia ciasta, przepis okazał się wybawieniem. Ciasto udane i faktycznie przypomina (!) brownie, ale jednak jest trochę jak "wyrób brownie-podobny" :) Zamiast cukru waniliowego użyłam waniliowego aromatu, ale następnym razem zdecydowanie zastąpiłabym go arakowym lub migdałowym.
barianna 2012-09-10 17:51:40.685

Marta - mi wychodzi z tego prawdziwy 'gliniasty i ciężki' brownie, może dałaś za dużo proszku? No nie wiem, u mnie zawsze jest taki jaki trzeba.
Daiana 2012-06-11 20:00:40.349

Dobre ciasto, naprawdę udane, ale to ma się nijak do ciężkiego smaku i gliniastej konsystencji brownie. Za bardzo wyrasta i zbyt jest delikatne.
Zrobiłam zgodnie z przepisem (cukier trzcinowy, 4 łyżki oleju słonecznikowego, garść orzechów pekan posiekanych), całość polałam glazurą czekoladową.
Po ostudzeniu poszło wszystko na raz na trzy uczące się do egzaminu osoby.
~Marta 2012-05-24 13:50:49.171


Pycha ciacho! Uzylam maki razowej orkiszowej pol na pol z zytnia biala, a do srodka dorzucilam kawalki polamanej czekolady. Pieklam ok. 20 minut, bo w brownie najwazniejsze jest, by go nie przepiec. Powinno byc wrecz lekko niedopieczone w srodku. Tak tez zrobilam i wyszlo idealne! Po wystudzeniu polalam polewa czekoladowa... mmmm...
nika_25 2012-03-22 19:56:21.463

Karaba - tak, piekarnik powinien być rozgrzany :)
bonjourdisko - koniecznie daj znać co z tego wyszło!
Daiana 2011-09-16 19:27:58.213

okej, ciasto piecze się w piekarniku i zobaczymy co z tego wyjdzie- lekka modyfikacja, dodałam trochę budyniu malinowego w proszku przez co ma wspaniały malinowy smak.
~bonjourdisko 2011-09-16 14:49:01.251

Zapomniałam: piekarnik ma być rozgrzany? To odwieczny mój problem;)
Karaba 2011-09-16 11:24:50.901

O, spróbuję. Ten klasyczny brownie, którego tu znalazłam - z czekoladą i bananami zamiast jajek - średnio mi smakuje.
Karaba 2011-09-16 11:24:00.392

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas