7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Babeczki (muffinki) kokosowo-waniliowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Mimo, że lubię "zakalcowate" słodycze, te muffiny prócz chrupiącej warstwy wierzchniej mają mało przyjemny w smaku środek. Następnym razem, którego raczej nie będzie, dodałbym też o wiele mniej cukru.
~Karola May 30, 2015


Bardzo dobry przepis i pyszne babeczki. Zrobiłam na zwykłym mleku, z sezamem i aromatem pomarańczowym i też wyszło :)
Karciulla Apr 15, 2013

w smaku super ! ale niestety jakieś takie dziwnie zakalcowe w środku, a do tego przywarły bardzo mocno do papilotek i nie chcą odejść ... może na drugi dzień zmiękną...
Grzybkowa Dec 15, 2012

Ja zamiast octu, dodaję białego rumu, a do środka babeczek wciskam budyń waniliowy. Są przepyszne!!!
superzebra Nov 18, 2012


Są już w naszym stałym repertuarze. Mleko kokosowe zastępuję sojowym lub innym roślinnym, żeby ograniczyć koszty.

Te muffiny śmiało mogą robić dzieciaki w ramach zabawy w kuchni. :)
cottoncafe Sep 18, 2012


pyszności:)) dzisiaj spróbuję dodać budyniu do środka. zobaczymy co z tego wyjdzie:)
kiń Sep 7, 2012

pyszne. posypałam jagodami i zalałam wegańska galaretka..bardzo dobre
~wronka Jun 25, 2012

Pyszne. Nie zmieniałam nic w przepisie, dałam tylko ocet jabłkowy zamiast white vinegar (bo nie mam i nie wiem co to takiego).
Na górę każdej mufinki dałam całą truskawkę. Ładnie wyrosły, ale środku trochę się zapadły, pewnie z powodu mokrej truskawki (nie było zakalca).
Po wystygnięciu miały chrupiącą górę i bardzo miękki środek. Zostawiłam 3 mufinki na drugi dzień, do pracy i bardzo zmiękły całe. Właściwie to wtedy były smaczniejsze. Następnym razem chyba będę musiała upiec podwójną ilość :-) Dzięki za przepis.
~Marta Jun 21, 2012


Ja dodaję jeszcze budyniu waniliowego do środka i wtedy są naprawdę doskonałe!
superzebra May 31, 2012

* nie miałam mleka kokosowego, więc zamiast tego dodałam więcej sojowego, i 1 szklankę wiórków kokosowych i tez wyszły :)
neko May 3, 2012


pyszne! :D
neko May 3, 2012

smaczny wierzch, a w środku niestety zakalec... co mogłam zrobić źle? zła jakość sody?
tiny Apr 7, 2012

Zamiast wiórków można posypać mufinki płatkami migdałów. Mufinki wychodzą rewelacyjne.
~mufinki Mar 16, 2012


bardzo fajne, delikatne. nie wiem, czy uda mi się sprawdzić, jak smakują następnego dnia. mogą nie dotrwać.
eliszebe Jan 21, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas