7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Soba maki - sushi w nowym wydaniu

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

dziękuję za radę, posłużę się nią przy następnych eksperymentach :) pozdrawiam
dejagata 2011-07-28 20:42:24.603

Wygląda super - musi być pycha :) Dwie uwagi. Z olejem sezamowym lepiej uważać i dodawać stopniowo - ma bardzo silny aromat, zwł. nierafinowany (wtedy wystarczy kilka kropel). Nadzienia, tak jak na zdjęciu, nie można dodawać za dużo, bo kluchy to nie ryż i lepkie nie są - maki muszą być więc wyższe niż szersze bo inaczej się rozsypią ;) Ja bym jeszcze poeksperymentowała i dodała czasem trochę soku ze świeżego imbiru lub oleju imbirowego.
patrycccja 2011-07-20 21:45:35.855

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas