7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Jesienna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, curry i imbirem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Uwielbiam!!! ❤️ Zazwyczaj dodaje jeszcze na koniec posiekana natkę pietruszki i podaje z ryżem. Pyyycha! 😋
~Weronika Feb 20, 2022

pycha!!! dodalam marchewke i swiezy groszek, ktory nadal tej zupie bardziej letniego charakteru (robilam w czwerwcu:) posypana kolendra smakowala nawet 2,5 letniemu niejadkowi. dzieki za przpis! :)
~gosia Jun 24, 2017

świetny przepis, bardzo często wracam do tej zupy, również z uwagi na pozostałych członków rodziny, każdemu smakuje :)
zyberka Sep 25, 2014

Fantastyczna zupa, bardzo smakowała mnie i moim gościom! Podałam gorącą, posypaną szczypiorkiem :)MNIAM
Katioczka Dec 28, 2013

Zupka bardzo smaczna, aromatyczna i zdrowa. Ja jednak smażę cebulę na patelni, następnie dodaję soczewicę i całość smażę jeszcze kilka minut. Przyprawy dodaję już jak całość się gotuje na kilkanaście minut przed wyłączeniem. Na koniec dodaję świeżą bazylię i groszek ptysiowy. Mniam!
~Ania Feb 2, 2013

Zupka przepyszna. 100% w moim guście. Na talerzu koniecznie posypać świeżymi ziołami, np. bazylią, natką pietruszki, kolendrą. Mniam mniam.
Majolik Jan 19, 2013

Wspaniały smak i aromat. Delikatnie kokosowo-imbirowy. Zrobiłem bez zagęszczenia, nie była wodnista ale też nie krem. Jadłem z grzankami. Szczerze polecam.
~Rafał Oct 5, 2012

Ja "na zagęszczenie" dodałam pokrojoną surową cukinię. Zupa pychotka. Oprócz tego konsumowaliśmy ową zupę również z chrupiącą bagietką, jak też z groszkiem ptysiowym. Wszystkie opcje przepyszne!!!
~majaga34 Nov 26, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas