7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Waniliowe bułeczki drożdżowe

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Dodałam 1,5 szklanki mleka, cukier waniliowy, trzcinowy i 25 dkg drożdży oraz mąkę orkiszową i zwykłą białą. Ale z efektu zadowolona nie jestem - wyszły bułki jakieś takie nijakie... Jako baza do drożdżówek z nadzieniem jest ok, ale same w sobie nie powalają...część ciasta skręciłam w ślimaczki dając do środka nadzienie cynamonowe i to było to!
Katioczka Sep 13, 2013

Ja z kolei sugerowałabym dużo mniejszą ilość mleka (zredukować do 1 szklanki)i większą ilość drożdży (ja użyłam około 25 gram i uważam, że to trochę za mało jak na ilość reszty składników). Jeśli bułki miałyby być samodzielne (bez nadzienia) to zdecydowanie dodałabym więcej jakiegoś słodu (ja robiłam nadzienie miętowe i cynamonowe).
Pozdrawiam
Cottie Jul 16, 2011

Szczerze mówiąc to bułeczki ani słodkie, ani waniliowe nie były. Jedynie pachniały wanilią. Raczej nie pokuszę się o to, aby zrobić je jeszcze raz.
misia13 Nov 6, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas