7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Falafel (arabskie kotleciki z cieciorki) z dodatkiem proszku do pieczenia

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Świetne! Trochę zmodyfikowałam przepis - nie dodałam proszku do pieczenia i bułki tartej, za to więcej surowej papryki. Smażyłam na aptecznej ilości oleju, na dobrze rozgrzanej patelni. Nie rozpadły się. Polecam.
Annie 2013-09-01 14:50:21.305

jak dobrze pamiętam, to sałatka buraczana :)
veganjihad 2013-03-24 09:14:27.941

Co to jest to fioletowe na zdjęciu? Pamiętam, że jadłam coś takiego w Izraelu do falafla, ale tak dawno, że już nie pamiętam
~ksz 2013-03-22 23:06:51.751


Rewelacja, takie trochę inne falafle, dobry pomysł z tą papryką i z doborem przypraw (choć robiłam bez kuminu, bo mi się skończył a nigdzie w okolicy nie ma) :) Choć efektów proszku do pieczenia nie zauważyłam, przynajmniej u mnie. Zgadzam się z Jolą - właśnie to jest najciekawsze w gotowaniu, że można eksperymentować i różne potrawy przyrządzić na wiele sposobów.
kasumi90 2012-10-15 15:30:07.565

humija, dziękuje za kulturalną uwagę. Nie skorzystam z niej a Pani/Panu radzę skorzystać z innego przepisu. Pozdrawiam :)
veganjihad 2012-09-15 11:54:16.181

falafel musi być taki, a pizza musi być siaka. ludzie, jakbyśmy się trzymali całkowicie przepisów to nie było żadnych wege burgerów (bo to z krówki), wege chili con carne (bo to samo mięsko) i żadnych innowacji.
~jola 2012-09-14 15:45:02.675

Do falafela nie dodaje sie proszku do pieczenia, ani chleba razowego. Zanim napisze pani przepis prosze nauczyc sie gotowac.
~humija 2012-09-14 13:07:48.916

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas