7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Szybkie ciasto na pizzę (ze zwiększoną ilością drożdży)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zapomniałam dodać że piekę w 260 stopniach ok 7-10 min w zalezności od grubosci spodu. Po 15-20 min pizza byłaby wysuszona.
~Pizzerinka Jan 21, 2012

A ja mieszam drożdże z wodą oliwą i cukrem i wlewam (bez czekania) do mąki z solą i wyrabiam ciasto. Potem odstawiam do wyrośnięcia na 30 min i zarówno na dużej blasze (cienki spód) jak i na małej (guby spód) wychodzi wysmienicie. daje tez o 1/3 mniej drożdży.
~Pizzerinka Jan 21, 2012

Ciasto bez wyrośnięcia jest ohydne, taki mokry placek. Pierwszy raz jak zrobiliśmy, pojechaliśmy na zakupy i ciasto rosło 1,5h, było puchate. Co kto lubi, ale nie zaprzeczę, że brzegi ładnie wyrosły. Za drugim razem rosło maksymalnie 15 minut, było plaskate, niesmaczne, smakowało jak nie dopieczone (chociaż było). Ciasta drożdżowego NIE DA się zrobić bez wyrośnięcia. Z drożdży robi się zaczyn, wsypywanie cukru do mąki to profanacja.
~xhhxx Dec 15, 2011

robiłam ostatnio, odstawiłam co prawda do wyrośnięcia na jakieś 15 min, bo musiałam przygotować dodatki, więc sobie postalo. super przepis, pizza była pyszna :)
majczi May 8, 2011

To co lubimy,wymarzona grubość i smak.Reeeeeewelacja.Ogromne dzięki za przepis,a nie wynalazek.
~Krysia i Adam Oct 19, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas