7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Bigos wegański z włoszczyzny i kapusty kiszonej lub mieszanej

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

przy robieniu bigosu z kwaśnej kapuchy, trzeba pamiętać, aby osobno gotować ziemniaki/marhcewkę czy fasolkę, a osobno kapustę, mieszać na końcu, inaczej z pysznych kartofelków, pod wpływem kapuchy kwaszonej, wyjdą twarde "kołki"
rasmewa Aug 29, 2012

Drogi "anonimie" bo to nie jest bigos tylko BIGOS WEGETARIAŃSKI! :-)
Ja dzisiaj go własnie zrobiłam, tylko dodałam jeszcze groch i pieczarki, palce lizać.
mishi Sep 3, 2005

to chyba jakas pomylka z tym bigosem.to mozna nazwac salatka z kapusta.
autor anonimowy Jan 18, 2004

ja do bigosu warzywnego dodaje jeszcze dynie i cukinie pokrojone w kostke, szczegolnie dynia dodaje ciekawego smaku
~maciek Aug 13, 2003

spróbowałam, jest pyszny . troche zmodyfikowała. podsmażyłam por i dodałam na końcu razem z przecierem. trzeba dobrze doprawić żeby nie był zbyt mdły
Joanna Apr 3, 2003

Do tego bigosu warto dodać szklankę czerwonego wina, np. wytrawnego Egri Bikaver. Efekt...palce lizać!Resztą wina można wspomóc się w trakcie gotrowania...
~india Sep 29, 2002

Fasole do bigosu najlepiej namoczyc dzien wczesniej, a kapuste najpierw sama trzeba gotowac okolo 2 godziny, zanim sie zrobi miekka. Do bigosu mozna dodac suszone sliwki, a na koncu czosnek jak ktos lubi. A zeby nie byl "suchy" mozna dolac pare lyzek oliwy z oliwek. MNIAM :)
~umk Mar 19, 2002

Kapustę kiszoną i słodką należy gotować osobno. Do słodkiej warto dodać też suszone śliwki razem z grzybami, nadają smaczek i piekny brunatny kolor.
~Basia Nov 29, 2001

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas