7745 przepisów wegetariańskich
w tym 4932 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Brukselka duszona w marchewce

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

To jest za*ebiste! Pierwszy raz wcinam brukselkę ze smakiem! :)
~wiedzima Jan 17, 2015


nawet najwięksi przeciwnicy brukselki zajadali ze smakiem:) będę wracać do tego przepisu
Conusuela May 20, 2014


:)
lilias Jan 7, 2014

super :) przepis do którego wracam
lilias Jan 7, 2014


Polecam wszystkim fanom brukselki i brukselkowym niejadkom. Ku mojemu zdziwieniu współlokatorka dzięki temu pomysłowi przekonała się do brukselki i zjadła ze smakiem :)
dzikie wino Nov 24, 2012

jeden z tych przepisów, do których wracam, jest super :)
sunflower_ren Mar 22, 2012

mamo, jak ja uwielbiam ten przepis! pyszne, zdrowe i niskokaloryczne - czego chcieć więcej?! też oczywiście robię 'po swojemu'. brukselkę gotuję w bulionie (albo po prostu zamiast solić wodę dodaję jarzynkę czy inną vegetę). na samym końcu dorzucam posiekany ząbek czosnku, garść orzechów włoskich i węgierską paprykę w proszku (słodką albo ostrą w zależności od nastroju). omnomnom!
~anja Mar 12, 2012

Tak dodajecie swoje pomysły, że każdy z nich mógłby być kolejnym, nowym przepisem :). Ja cebulę zeszkliłam na patelni razem ze startą marchewką, dodałam soli, pieprzu, imbiru (w proszku). Potem zmieszałam to z pokrojoną brukselką, przełożyłam do żaroodpornego naczynia z pokrywką i zapakowałam na ok.30min.do piekarnika ok.180-200st.C. Potem zdjęłam pokrywę i jeszcze z 10min.trzymałam, żeby brukselka się zrumieniła. Posypałam uprażonym słonecznikiem. Też super smakuje! Polecam :).
Pani Wiosna Feb 15, 2012

smaczne, zrobilam z majerankiem bez pomidora i bez pestek
Sweetfairy Dec 9, 2011

Pyszne! U mnie cebula zeszklona z imbirem, curry i słodką papryką. Na końcu dodałam uprażony słonecznik i trochę pokruszonego sera Lazur - rozpuścił się i powstał pyszny sos.
agallena Dec 8, 2011


Pychota! Ja dodałam jeszcze koncentrat pomidorowy, koperek,czosnek i kurkumę i wyszło super :-)
karolajnaa Nov 11, 2011

Brukselka pod najlepszą postacią jaką jadłam :) Całość lekko zmodyfikowałam. Cebulkę zeszkliłam razem ze świerzym chili i ibirem, wrzuciłam pora, następnie startą marchewkę i zalałam odrobiną bulionu warzywnego. Następnie dodałam pół pomidora i łyżeczkę pasaty pomidorowej oraz sok z cytryny. Dobrzuciłam ugotowaną brukselkę i sezam. Całość podałam z kaszą gryczaną i buraczkami, posypałam koperkiem. Pycha!
~Ulala Oct 24, 2011


duszona marchewka to idealne towarzystwo dla brukselki. Ja zrobiłam z ostrą papryką zamiast majeranku, ale to chyba nie ma dużego znaczenia - co kto lubi :)
gzozia Oct 20, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas