7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Zapiekanka tagliatelle z fenkułem i cukinią

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

W zasadzie to zapiekanka nie musi stanowić jednolitej masy. Możesz zrobić to samo danie mieszając wszystkie składniki w garnku i podgrzewając razem. Żeby ser scalił wszystko trzeba by było dać go naprawdę dużo, albo dorzucić do tego jajko. A ja myślę, że nie ma takiej potrzeby. Myślę, że nie trzeba ich niczym zastępować :)
Lubię zapiekanki dlatego, że jest to danie które można zrobić np. dzień wcześniej albo rano. Zwykle są czasochłonne, dlatego jest to dobry pomysł na dzień, w którym nie ma się czasu na gotowanie w godzinach popołudniowych.
ryfka Sep 13, 2009

Hm, może masz rację, że ser i śmietana da się pominąć. Ale ja jeszcze nie opracowałam metod zastępowania takich scalających mas w potrawach typu zapiekanki, quiche, tarty, a nie chciałabym żeby się wszystko rozsypywało. Jak się tego nauczę to i do tego przepisu może wrócę :) Thx.
~Kuna Sep 13, 2009

Tak, naprawdę jemy sporo sera żółtego, ale nie z powodu przejścia na wegetarianizm. Ja od dziecka lubiłam ser żółty, a że dobrze komponuje się z makaronami i czerwonymi sosami, które też uwielbiam, to często jest częścią naszego obiadu.
W zapiekankach ser żółty scala składniki, ale nie jest konieczny. Jestem pewna, że ta zapiekanka wyjdzie równie dobrze bez sera żółtego i śmietany.
ryfka Sep 13, 2009

O rany, dlaczego w twoich przepisach tyle sera, śmietany i innego nabiału? Czy naprawdę tak się odżywiacie? Też miałam fazę sera żółtego, kiedy przeszłam na wege, ale to trwało z miesiąc no i nie wszystko tonęło w nabiale.

Szukam fajnego, sprawdzonego przepisu na coś zapiekanego z fenkułem, bo sam fenkuł pieczony z oliwą i przyprawami niekoniecznie mi wyszedł :/ Zanim do niego wrócę chcę spróbować coś innego, gdzie fenkuł jest dodatkiem.
~Kuna Sep 13, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas