7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Alu kofta (kofta z ziemniaków i kalafiora)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Przepyszne kuleczki! Jedliśmy na obiad, ale będą świetne na każdą imprezę. Musiałam dodać więcej mąki grochowej: przy 100 g nie chciało się lepić.
nasse Jun 23, 2014


Świetne! Chyba wolę wersję tradycyjną, z kapustą, ale te też są mega! Jak chyba każdy, mimo przeczytania komentarzy, przeszłam przez fazy "ale przecież to się nie sklei, bo jest za suche" a potem "wow, to działa!" ;D
Ponieważ robiłam koftę z młodych ziemniaków, które mają więcej wody a mniej skrobi, masa początkowo nie była wystarczająco lepka. Dla "wyrównania" dodałam 3 łyżki mąki ziemniaczanej i produkcja ruszyła z kopyta :)
patrycccja Jun 18, 2014


pyszne, zrobiły furrorę na dzisieszym obiedzie
hans_kotz Oct 13, 2012

Kozackie! Robiłam już nie raz. Mąka z ciecierzycy zlepia jak trzeba,wiec nie należy się obawiać, że coś się rozpadnie. Sos ze świeżych pomiksów z miętą i chilli uwieńczył dzieło:) dzięki za przepis!
sieja88 Aug 9, 2012

Hmmm, a mi trochę gorzkie wyszło...nie wiem czemu. Może to wina mojego podwiędłego kalafiora? Tekstura jest super! Ogólnie mega fajny przepis! :))
~Kasia Nov 28, 2011


Zrobiłam małą porcję na spróbowanie bo obawiałam się, że nie da się tego zlepić w kulki albo że wszystko się rozpadnie podczas smażenia. Ku mojemu zdziwieniu ładnie się zlepiło i nie rozpadło. :D W smaku bardzo ciekawe, na pewno jeszcze nie raz to zrobię. Tylko następnym razem zamierzam zetrzeć ziemniaki na drobnej tarce, bo na grubej wyszły za długie paski jak dla mnie i niefajnie się ciągnęły przy jedzeniu.
Nurkan Mar 27, 2011

kofta super zrobiłem szybki sos: gęsty jogurt typu greckiego z curry troszkę soli smakowite
wojciech100 Oct 7, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas