7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Paczuszki z dynią lub cukinią

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


paczuszki są rewelacyjne! zrobiłam te z cukinią ale doprawiłam je czosnkiem, chili i bazylią :) super przepis :)!
zamrucz Nov 8, 2012

Mnie sie wydaje prosty, bo farsz robi sie z surowych warzyw- nie trzeba farszu jakoś gotowac, przyrządzać- jedynie zetrzec na tarce i doprawic.
kordonia Aug 3, 2010

Przepis wydawał mi się prosty, a okazał się bardzo czasochłonny i kłopotliwy. Posypana solą cukinia momentalnie puściła sok, który utrudniał sklejanie poduszeczek. Po kilku sztukach zaczęłam lepić duże pierogi, które jednak pootwierały się w czasie pieczenia. Nie polecam przepisu początkującym kucharzom.

ALE! W smaku wyborne, smakowały wszystkim, którzy mieli okazję spróbować. Mój farsz był cukiniowo-marchewkowy z cebulą, czosnkiem, bazylią i curry. Pyszne i puszyste, choć następnym razem przyrządzę w inne formie, np. rolady.
xxl Jul 20, 2010

bardzo smaczne. Zrobiłam z kabaczkiem i cebulką w środku. :)Innym domownikom także smakowało :)
~Silverka Jul 19, 2010

0,2 i 0,3 to odpowiednio 20dkg i 30dgk- mniej wiecej koło szklanki.
Przyznam,że nie wiem, w jakij temperaturze to piekę, daltego,z e mój piekarnik nie posiada termometru, jest tylko podziałaka od 1 do 8
Ja nastawiam na 5, chwile podgrzewam piekarnik, i potem wkładam to do środka.
kordonia Jun 22, 2010

Dwa pytania:
1. Ile to jest 0,2 i 0,3 kg mąki?
2. Czy piec w piekarniku? jaka temperatura? Czy można smażyć na patelni na oliwie?
Przepis wydaje się bardzo ciekawy i myślę, że jeśli chodzi o farsz to też dowolność?
~Natka May 25, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas