7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Samosy - rożki hinduskie z kalafiorem, ziemniakami i groszkiem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Wilku, wikipedyści nie popełnili błędu. Ghi lub ghee faktycznie jest klarowanym masłem, więc nie jest wegańskie. Ale w przepisie wymiennie znajduje się olej do smażenia, więc nie widzę powodów, żeby przepis był zakwalifikowany jako wegański :)
nasse Jun 7, 2013

Zaciekawiłem się czym jest ghi, zerknąłem do wikipedii, a tam widzę "rodzaj masła klarowanego, tłuszcz zwierzęcy wytwarzany przez długotrwałe gotowanie na małym ogniu i usuwanie szumowin oraz osadów (klarowanie) masła". Błąd w wikipedii (w sumie moderatorzy twierdzą, że posiłek z ryby to nie mięso, więc inne błędy tez możliwe) czy może osoba dodająca przepis robi sobie jaja dodając to do Puszki jako rpzepis wegański? Pytam serio, prosze nie traktować jako atak.
wilk Jun 7, 2013


Ocena: 6!!! Rewelacja. Bardzo polecam :)
Asiu Feb 17, 2013


Świetne te samosy! Były hitem sylwestra! Ale zgadzam się, że strasznie czaso- i pracochłonne niestety.
bartolome Jan 1, 2012

Ten farsz jest genialny! Nadaje się dosłownie do wszystkiego, jadłam go już na chlebie, w bułkach drożdżowych, w gołąbkach, sam, z ziemniakami... Zawsze wychodzi pysznie:))Taki uniwersalny. Najbardziej spodobały mi się drożdżówki z nim, są super;)
Olga Sep 28, 2009

Pycha :) smaczne i bardzo aromatyczne, ale strasznie czasochłonne - ale efekt był wart włożonej w niego pracy :)
bakademona Feb 11, 2009

Dla mnie to tu za dużo przypraw jest. Zrobiłam ale nie mogę zaliczyć ich do pysznych dań.
~Mycha Feb 14, 2006

Pycha!
~Anna-Teresa@wp.pl Aug 8, 2003

Samosy wyszły świetne, choć jak na mój gust trochę zabardzo czuć gożdziki. Wyszło tego prawie 30 wielkich pierogów, a znikneły w ciągu dwóch dni J. Pyszności.
Talka Apr 6, 2002

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas