7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pasztet z soczewicy i fasoli z dodatkiem tofu

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Pasztet wyszedł bardzo smaczny, chociaż delikatny.
Ale nie wyobrażam sobie opcji z miksowaniem składników. Sama przemieliłam wszystko 2 razy przez maszynkę i dzięki temu konsystencja była gładka i jednolita. Tofu zamieniłam na płatki owsiane.
~KATI 2013-12-23 18:45:06.131

W moim przypadku po 45 minutach zdecydowanie wymagał dopieczenia. Również dodałem dodatkowo nieco płatków owsianych i wszystko kilkukrotnie zmieliłem (zależało mi na jednorodnej konsystencji). Pasztet smakował zarówno mnie, jak i niewegetariańskiej rodzince, a to dobry znak ;) Polecam. A, warto poeksperymentować z przyprawami :)
~Jaskier 2012-04-09 10:11:14.263

Ja mam zawsze problem z doprawieniem. Czy ktoś może podać z grubsza ilość przypraw w łyżeczkach?
samasia 2011-12-18 09:18:33.477

sorry za spam: dodałem też kilka garści płatków owsianych :)
ssvenson 2011-06-22 01:29:28.959


Świetny przepis. Przepyszny pasztet!
ssvenson 2011-06-21 23:27:27.463

Wspaniały przepis.
Dziś upiekłem pasztet. Trzymałem się dokładnie proporcji.
Soczewicę zrobiłem wg przepisu pat:
puszka.pl/przepis/3059-soczewica-jak_gotowac_.html
Nie miałem czerwonej cebuli i soczewicy, użyłem więc dwóch białych cebul i zielonej soczewicy. Zamiast jajka dałem ok 2-3 łyżek mąki ziemniaczanej. Dodałem kapkę oleju. Przyprawiłem naprawdę pożądnie - rzeczywiście nadało to pasztetowi charakteru :)
Jakby co, tutaj znajdziecie różne sposoby na zastąpienie jajka (mi jednak żaden nie wydał się odpowiedni do tego pasztetu):
vegweb.com/index.php?topic=7678.0
Mój pasztet wcale się nie rozpada - jest wręcz odrobinę zbyt wilgotny (mam nadzieję, że nie jest niedopieczony - siedział w piekarniku 45 min...). Może w lodówce stężeje.
Podsumowując: świetny przepis i przepyszny pasztet! Nie bójcie się mocno doprawić!
ssvenson 2011-06-21 23:26:55.751

Mi też się rozlatuje, następnym razem możesz dodać siemię lniane lub płatki owsiane, podobno działa, ja jeszcze nie próbowałam
ryfka 2009-12-23 16:26:37.542

Pasztecik wypas wczoraj zrobilem 1 raz, tylko mam pytanie do kogos kto to robil bo przy krojeniu mi sie rozlatuje strasznie suche wyszlo wie ktos moze dlaczego??
xulix 2009-12-23 13:42:57.797

ja dodaję naturalne, ale podejrzewam, że inne też się nadaje :)
ryfka 2009-06-29 23:32:21.631

hej mam pytanie bo tutaj nie jest sprecyzowane jakie to ma byc tofu?? wedzone marynowane naturalne?? Czy to wg uznania swojego sie daje??
~uli 2009-06-25 15:28:14.804

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas