7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

"Bandgobhi alu sabji", czyli sabdżi z ziemniaków i kapusty

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Proste i pyszne! Zgodnie z sugestią autorki dodałam gotowaną fasolę - świetnie pasuje do tego dania
~laureen Jun 2, 2016


Szybkie, proste do wykonania i bardzo smaczne!
Anka_Sz Feb 5, 2014

Pyszne.
Pimpkowo Jan 12, 2014

Zrobiłam to dzisiaj na obiad. Również użyłam tylko ziemniaki i kapustę. I absolutnie unikam chilli za to nie żałuję słodkiej papryki i curry. Dodałam również kumin dla lepszego trawienia. Pycha !
memengwa Jul 8, 2013


Za pierwszym razem zrobiłam sabdżi wg przepisu i wyszło bardzo dobre, ale najbardziej smakowały mi ziemniaki i kapusta. Dlatego następnym razem zmodyfikowałam przepis:
używam tylko ziemniaków i kapusty, gotuję wg przepisu, dodaję trochę inne przyprawy z baraku dostępu do wymienionych(garam masala, chili, paryka, curry) i ostatecznie dodaję sporo wody żeby warzywa były w sosie. Wychodzi z tego bardzo smakowity "gulasz po indyjsku" ;-) Zagościł na stałe w naszym jadłospisie. Dziękuję za inspiracje.
Iwo-na Oct 4, 2012

Kardamon, cynamon gożdziki i mielona gałka muszkatołowa na końcu gotowania - posypać i wymieszać warzywa.
Pozostałe przyprawy (oprócz soli) - z nich zrobić masalę tzn. podsmażyć je na rozgrzanym oleju, a potem dodać warzywa. Podrawiam
~Ania Apr 2, 2012

Hyhy, zgadza się, o pomidorach zapomnieliśmy. Znowu ;)
patrycccja Apr 16, 2011

Na zdjęciu chyba wspomniana wersja bez pomidorów? Ja robiłam z pomidorami, ale spróbowałam przed dodaniem i też było super, a może nawet i lepsze. Następnym razem spróbuję taką wersję :)
sunflower_ren Apr 15, 2011

brzmi pysznie ale to niestety nie dieta weganska,jezeli z maslem ja uzylam hemp oil i wyszlo wspaniale
~aga Apr 1, 2011

Mmmmm! Wyszło mistrzowskie! :D I to pomimo tego, że zapomnieliśmy o pomidorach... Dodaliśmy za to odrobinę garam masali, tak dla charakteru a nie faktycznej ostrości. Z ryżem, pomidorowo-pieczarkowym sosem i bardzo aromatycznym chutneyem - marzenie... Polecam :)
patrycccja Jul 2, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas