7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Tofu i makaron w sosie pomidorowym z suszoną śliwką i bakłażanem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

To jeszcze dodam, że kto nie przepada za śliwkami suszonymi, ten powinien wszystkie pokroić np. w plasterki i wrzucić z pomidorami żeby się rozgotowały. Mój Wojtek np. śliwki wybierał, ale resztę wsunął aż mu się uszy trzęsły i jeszcze dokładkę wziął :)
patrycccja Oct 2, 2009

No nie wygląda to zbyt reprezentacyjnie (nawet fotki nie próbowałam zrobić), ale za to jest bardzo smaczne :) Niektórych może zdziwić śliwka suszona, ale przecież _smakosze_ polecają lekkie dosładzanie pomidorów, a śliwka słodka jest - czy nie tak? :)

Następnym razem wprowadzę drobne modyfikacje - bakłażana lekko osolę (dla smaku, bo te w PL sprzedawane goryczki nie mają) i nie będę wcześniej przesmażać (tylko tłuszcz chla, a taki wrzucony w sos pomidorowy robi się miodzio!). Część śliwek, tak jak tym razem, wrzucę do pomidorów, żeby się z nimi rozgotowały - mniam. No i nie będę wszystkiego razem mieszać - podział na kluchy i na sos nie jest zły ;) A tofu też można nie do środka, tylko na wierzch (zwł. takie przed smażeniem namoczone w sosie sojowym).
patrycccja Oct 1, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas