7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ptasie mleczko na jogurcie

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ogólnie robimy sok z czerwonej porzeczki, gotując ją bardzo długo, przecedzamy przez sitko i "firankę" wyrzucamy pestki i skórki. Gotujemy dalej sok, zbieramy szumy, następnie dodajemy kilogram cukru na litr soku, tak przygotowany sok ma już konsystencje kiślu. Wlewamy go do słoiczków. Po chwili już mamy galaretkę. Może stać w spiżarce około 3 lat. Można też zrobić z mniejszą ilością cukru, jednak wtedy szybciej się psuje.
Pycha do ciast, lub na chlebek z twarożkiem
Olenika92 2012-05-21 00:46:57.979

a czy moglanbys podac przepis na galaretke bez agaru ta co robi twoja babcia ?
agnmid 2012-05-07 20:59:38.116

No jak sie jest wegetarianinem to raczej bez żelatyny...
Olenika92 2010-06-27 10:20:33.247

Czy naprawdę koniecznie trzeba dać galaretkę bez żelatyny?
majka 2010-06-03 17:36:47.623

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas