7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ptasie mleczko na jogurcie

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ogólnie robimy sok z czerwonej porzeczki, gotując ją bardzo długo, przecedzamy przez sitko i "firankę" wyrzucamy pestki i skórki. Gotujemy dalej sok, zbieramy szumy, następnie dodajemy kilogram cukru na litr soku, tak przygotowany sok ma już konsystencje kiślu. Wlewamy go do słoiczków. Po chwili już mamy galaretkę. Może stać w spiżarce około 3 lat. Można też zrobić z mniejszą ilością cukru, jednak wtedy szybciej się psuje.
Pycha do ciast, lub na chlebek z twarożkiem
Olenika92 May 21, 2012

a czy moglanbys podac przepis na galaretke bez agaru ta co robi twoja babcia ?
agnmid May 7, 2012

No jak sie jest wegetarianinem to raczej bez żelatyny...
Olenika92 Jun 27, 2010

Czy naprawdę koniecznie trzeba dać galaretkę bez żelatyny?
majka Jun 3, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas